Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 19:14:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 29 de Desembre del 2020

Ruta pels pesebres de Torrent 2020

Us proposem una ruta pels pesebres que pots visitar durant aquest nadal, amb els seus horaris d'obertura i ubicació.

En aquest Nadal atípic, dominada per les restriccions davant la pandèmia de *COVID-19, la ciutat de Torrent presenta alguns atractius gratuïts per a poder gaudir amb els més xicotets de la casa i en família. Torrent compta amb una llarga tradició en el muntatge de pesebres per Nadal, compta amb una associació de *belenistas i cada any es convoca un concurs de pesebres familiars. Enguany serà diferent, no obstant això, alguns muntatges encara es continuen muntant i sorprenen propis i estranys. 

 

Us proposem una ruta pels pesebres que pots visitar durant aquest nadal, amb els seus horaris d'obertura i ubicació.

 

Belén monumental parròquia de l'Asunción (Situat en l'altar)
Es tracta de la novetat enguany. Consisteix en un gran Betlem monumental que s'ha situat en el propi altar de la parròquia. Inspirat en l'estil dels muntatges napolitans aquest naixement compta amb un fons dominat d'arcs de mig punt. El centre de l'altar l'ocupen les figures de la sagrada família, a grandària natural.
En el lateral dret apareixen els tres reis mags. I en el lateral esquerre un pastor. L'escena està dominada per l'estrela de Betlem que s'il·lumina. El conjunt ocupa més de 9 metres d'ample i està adornat amb ambientació vegetal, arbres i flors que completen l'escena amb una gran espectacularitat. 

 

Naixement municipal a la Casa de la Cultura
La Casa de la Cultura de Torrent alberga en el seu interior el naixement que tradicionalment s'instal·lava amb anterioritat a 2015 en el *ficus de l'Avinguda. Aquest naixement roman obert al matí i a la vesprada, en l'horari que roman la biblioteca oberta. El Betlem es visita des de la porta i està ambientat amb fil musical de nadales i il·luminació. 

 

Betlem-falla dels Dominics del Vedat 

És la primera vegada que es planta dins d'una Església un Betlem-falla, situat en el Convent dels Dominics en el Vedat. Esta obra està realitzada per l'artista faller, Fede Alonso, qui planta la Falla Sant Valerià a la ciutat, i que per a esta ocassió compta amb l'ajuda de l'artista torrentí, Santiago Llopis. El Betlem  és tot un homenatge als artistes fallers, que estan patint per la falta de treball i als serveis essencials com ara el personal sanitari, Protecció Civil, Policia Local de Torrent, representats per diverses màscares repartides per tot el monument. Els fidels han sigut els qui han sufragat la quantia de l'obra, com a gest solidari i amb la idea de ser un Betlem de tots i per a tots. Per a concretar visites de grup ha sigut habilitat el telèfon 636222283.

 

Belén solidari realitzat amb pals de la falla Cronista
La falla Cronista ha guanyat el primer premi de pesebres de manualitat. Es tracta d'una composició original realitzada a base de pals de manera, on es poden contemplar diferents escenes tradicionals, com a la visita dels Reis Mags, els pastors, el molí nou, un estable, etc. i altres escenes innovadores, com un lloc d'anàlisi de PCR. El Betlem es pot visitar en el Casal de la comissió a les vesprades de 18.30 a 20.30 H. (C/ Cronista Vicent Beguer Esteve, 1 i 2). Realitzen recollida d'aliments per al punt d'aliments.

 

Belén solidari realitzat amb galetes en la Falla Sant Valerià
El pesebre solidari de la falla Sant Valerià ha sigut confeccionat amb més de 100 galetes, on es poden contemplar diferents escenes des de l'anunciació als pastors, a la verge María, la matança dels innocents, la fugida Egipte així com un mercat tradicional, el castell d'Herodes l'arribada dels Reis Mags i el tradicional pesebre. Tot està realitzat amb elements de desdejuni i brioixeria no aptes per al consum humà.


Aquest pesebre pot visitar-se en el casal, situat al carrer l'Horta, 29 (a les vesprades, de 18 a 20 h), complint amb les mesures anti COVID que estableix Conselleria per a les seus socials. Aforament màxim de sis persones, ús de màscares i distanciament social. Realitzen recollida d'aliments per a Càritas sagrada família.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.146.255.127

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.