Dimarts, 19 de Març del 2024

Actualitzada Diumenge, 17 de Març del 2024 a les 06:50:28 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 28 de Desembre del 2020

L'Assumpció munta un Betlem monumental

Inspirat en l'estil dels muntatges napolitans aquest naixement compta amb un fons dominat d'arcs de mig punt de més de tres metres d'altura.

La parròquia de l'Assumpció de Ntra. Senyora de Torrent ha muntat un gran Betlem monumental que s'ha situat en el propi altar. Inspirat en l'estil dels muntatges napolitans aquest naixement compta amb un fons dominat d'arcs de mig punt de més de tres metres d'altura per a acollir la imatge tradicional del pesebre. 

 

El centre de l'altar l'ocupen les figures de la sagrada família, a grandària natural, amb imatges pròpies de la parròquia, el Sant Josep i la Immaculada, així com la figura del xiquet Jesús.  En el lateral dret apareixen els tres reis mags, que han sigut confeccionats seguint la tècnica tradicional de l'art faller i vestits amb vestidures amb tot luxe de detalls. En el lateral esquerre un pastor contempla l'escena. L'obra ha sigut realitzada en temps rècord per un grup intergeneracional de voluntaris de la parròquia. Quan va començar l'Advent es va iniciar la pluja d'idees, el traçat de la planta de l'altar, els esbossos i modelatge dels arcs. En només quatre setmanes s'ha confeccionat i instal·lat, mentre que el muntatge sol es va realitzar en tres dies: el 21, 22 i 23 de desembre. L'escena està dominada per l'estrela de Betlem que s'il·lumina. El conjunt ocupa més de 9 metres d'ample i està adornat amb ambientació vegetal, arbres i flors que completen l'escena amb una gran espectacularitat. 

 

L'any passat ja es va muntar un pesebre que representava un estable tradicional.  Tal com comenta el rector de l'Asunción, Jesús Corbí: “Sempre he procurat que el Betlem fóra didàctic i ens ajude a entendre el Nadal, que tinga un missatge. Quan vaig arribar a aquesta parròquia l'any passat vaig plantejar la idea de fer un pesebre diferent i muntem un pesebre a grandària natural, però amb menys figures. Enguany ha crescut en espectacularitat i ha tingut molt bona acceptació. La idea és que cada any el pesebre tinga un missatge diferent.” 

 

El gran pesebre monumental es pot visitar en la parròquia i ha sigut possible gràcies als torrentins que amb il·lusió s'han posat en marxa, tal com indica Corbí: “En ell han participat moltes persones, s'han creat grups de confecció dels arcs, grup de decoració vegetal, un altre grup encarregat de cosir els vestits. Gràcies a ells podem mantindre viva la fe i la il·lusió en aquest temps de pandèmia”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.160.244.62

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.