Diumenge, 29 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 27 de Setembre del 2024 a les 19:16:17 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Diumenge, 27 de Desembre del 2020
SANITAT

Una dona de la residència Casa Retiro El Salvador, la primera vacunada a Torrent

El repartiment logístic per a les set primeres residències de la Comunitat s'ha iniciat a partir de les 10.00 del matí

Una resident de la Casa Retiro El Salvador ha sigut la primera a ser vacunada a Torrent. Després d'ella, li han seguit altres 6 residents, 1 personal mèdic i 1 treballadors del centre. Nou mesos després del primer brot en la residència Santa Elena, i després de 82 morts a la ciutat, hui ha començat el principi de la fi de la pandèmia amb la vacunació en una altra altra residència situada en la zona residencial de Calicanto.

Aquest diumenge al matí han eixit del centre logístic de la Comunitat Valenciana les primeres dosis de la vacunació contra la COVID-19 per a set residències de majors de les províncies d'Alacant, Castelló i València, entre elles la residencia Casa Retir El Salvador, que s'havia mantingut en secret fins a aquest matí.

Les primeres vacunes han arribat en un cotxe acompanyades de personal de la Generalitat que han fet una demostració pública gravada en vídeo dels passos per a la col·locació de la vacuna. Primer es deixen temperar uns minuts i després es procedeix a la punxada al braç després de seguir els passos indicats per a administrar la vacuna de Pfizer.

Distribució per tota la Comunitat Valenciana
Les primeres dosis han arribat al centre de distribució a les 9.53 hores i s'han repartit en neveres per a ser transportades a les residències de Sant Vicent del Raspeig, Torrent, Rafelbunyol, Benissanó, Almassora i Borriana, on es vacunarà a les persones d'aquests centres que hagen confirmat la seua acceptació.

Al llarg del dia està previst administrar un total de 775 dosi entre residents i personal sociosanitari. Durant el primer trimestre de 2021, en la Comunitat Valenciana s'administraran més de 377.000 dosi de la vacuna Pfizer, que corresponen, en tractar-se de dues dosis per persona, a més de 188.000 persones vacunades.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública espera que les més de 50.000 persones, entre treballadors i treballadores i residents, que conviuen en residències puguen estar vacunades al llarg del mes de gener.
 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.129.24.180

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.