Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 23 de Desembre del 2020
FALLES

Les falles viuen amb il·lusió concursos nadalencs a l’espera del seu futur

La falla Ramón y Cajal y Lope de Rueda guanyen el concurs d’arbres de Nadal; Santa Llúcia i Cronista el de Betlems i Xenillet dona premis de targetes de Nadal. En gener es coneixerà la data de les falles.

Les falles de Torrent viuen el seu Nadal més atípic a l’espera de decidir sobre el seu futur. A finals de gener serà la data en la que es decidirà si  se celebren les falles en març o es posposaran. Es tracta d’una decisió que depèn de la comissió de treball per a coordinar la informació amb la Secretaria Autonòmica de Sanitat, on estan representades la Junta Central, les Juntes i altres festes de la ciutat. L'objectiu és tindre “centralitzada la informació, fer aportacions i plantejar demandes dels diferents col·lectius festers”-afirmen des de la coordinadora. De moment es plantegen “totes les possibilitats” de cara a les Falles de 2021 i es planifiquen diferents escenaris des de les celebracions habituals, fins a les suspensions totals i totes les alternatives que es poden situar al mig. Recordem que la Conselleria de Sanitat, amb la qual es manté un diàleg fluid gràcies a la Secretaria Autonòmica, és la que determinarà què podem fer i què no.

 

Mentre arriba esta decisió Junta Central Fallera continua organitzant actes quasi tots els cap de setmana amb control total de les mesures de seguretat anticovid i amb gran èxit en defensa de la cultura i de les tradicions, com ara: declamació, entrega de premis, desfilades d’indumentària, xerrades, etc. per mantindré viva la il·lusió del col·lectiu i de les empreses que viuen directa o indirectament de les falles. Cosa molt diferent passa a Torrent, on fins este mes no ha hagut activitat oficial ni d’actes culturals, ni de concursos.  Han sigut els concursos nadalencs organitzats per les pròpies comissions les que han donat un poc de vida als fallers.

 

Vé concurs d’arbres de Nadal

Diumenge 20 de desembre se celebrà el lliurament de premis del Vé concurs d'arbres de Nadal, organitzat per la falla Poble Nou. En la modalitat de manualitats va guanyar Lope de Rueda i la plata va ser per a la falla Plaça Sant Roc i el bronze per a Nicolau Andreu. Per la seua banda, en la modalitat tradicional va guanyar Ramón y Cajal, seguida de Segon Tram i Sedaví.

 

XXIé concurs de betlems fallers

Diumenge passat dia 20 de desembre, es va celebrar el XXI concurs de betlems nadalencs, organitzat per la falla Lope de Rueda. Enguany ha sigut especial per les circumstàncies de la pandèmia, però els fallers han realitzat els seus pessebres des de casa i s'han organitzat en els casals per a poder-los muntar, ja que segons la normativa vigent, només sis persones poden entrar dins de les seus festeres. Com a novetat, s'ha afegit una nova categoria donada la baixa participació que ha acollit aquest concurs, degut a la irrupció del concurs d'arbres de nadal.  En aquesta nova modalitat, que premiava un diorama o naixement de xicotetes dimensions, ha guanyat la falla Poble Nou, amb un naixement en el qual han vestit a nines tipus Barriguitas amb la indumentària tradicional del Betlem. I el segon premi ha sigut per a Saint Llúcia.

 

En la Categoria tradicional, el primer i únic premi ha sigut també per a la falla Santa Llúcia, que ha sigut l'única a participar en aquesta modalitat. Per part seua, en la categoria de manualitats, el primer premi ha sigut per a la Falla cronista Vicente Beguer Esteve, amb un pessebre realitzat a base de pals; i el segon premi per a la  falla Sant Valerià, amb un naixement ubicat en un forn, a base de galetes.

 

Xenillet entrega les postals

Per la seua banda, la falla Xenillet ha tornat a convocar el seu concurs de targetes postals nadalenques, però enguany de manera telemàtica, de manera que els xiquets de Torrent, dividits per categories, han realitzat la seua postal i s’han conegut els guanyadors. Enguany este concurs comptava amb la modalitat de premis més votat pel públic a través de les xarxes socials.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.117.182.179

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.