Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 23 de Desembre del 2020

La Puríssima envia 200 postals als majors de Santa Elena per ser uns herois

Els xiquets del centre han desitjat un feliç 2021 i els han donat força i ànims als majors, sanitaris i treballadors del centre per ser els vertaders herois d'aquesta pandèmia 

L'alumnat del col·legi La Puríssima de Torrent ha entregat més de 200 postals nadalenques als majors, sanitaris i treballadors del centre de majors Santa Elena per a donar-li ànims per a afrontar un 2021 molt millor i donar-li les gràcies per la seua valentia davant la pandèmia. El centre va ser el primer focus de covid19 detectat el 10 de març a la ciutat i en el qual van perdre la vida diversos residents i es van contagiar molts dels seus treballadors. La directora del centre de majors, Ana Santos, va recollir les postals de mà de l'entitat titular del col·legi, Susi Carratalà. Les creacions dels joves adornaran, després de passar un període de desinfecció, les parets del centre de majors i el personal les llegirà en representació del col·le. Per part seua, la directora del centre va llegir una carta d'agraïment molt emotiva per part d'una major resident.

 

Amb il·lustracions personalitzades i missatges de força, els alumnes des de primer d'ESO fins a segon de Batxiller han volgut mostrar així la seua gratitud en un concurs intern organitzat pel departament de Llengües, en les quals han resultat guanyadores: Irene Altez i Elsa Quintanar (castellà) primer i segon d'ESO, Susana Rodrígues i Maria González (valencià) tercer i quart d'ESO i Lidia Tamayo i Anastàsia Samusevych (anglés), de primer i segon de Batxiller. Els premis van ser lliurats per la cap del departament de Llengües, Remei Fabuel i la presidenta de l'APA. Aquesta relació entre alumnat i els majors no és nova, ja que el col·legi i el centre pertanyen a la mateixa fundació de les Germanes Franciscanes de la Immaculada i a més, fa 8 anys es va posar en marxa un projecte anual en el qual s’establien llaços entre els xicotets i els majors de Torrent.

 

Cabells de plata, cor d'or

El col·legi va començar un projecte intergeneracional d'Aprenentatge i Servei amb el centre de majors de Santa Elena, anomenat “Cabells de plata, cor d'or”. De manera que els alumnes de tercer i quart de Primària visitaven un dia al mes als majors i realitzaven activitats, com al gener el Dia de La Paz; al març, les falles, etc. A causa de la pandèmia aquestes activitats es van suspendre, però aquest curs s'ha représ el contacte a través de la carta, on els xicotets i majors de la ciutat han mantingut el contacte a través d'aquestes missives, on han mostrat el seu suport.

 

A partir de gener es reprendran les activitats de manera online, com diu la professora encarregada d'aquest projecte, Alicia Lozano “els xiquets troben a faltar aqueix contacte, ja que s'han establit molts vincles amb els nostres majors i volen anar a veure'ls, encara que sabem que hui dia no es pot. La idea és no perdre el contacte, encara que siga des de la distància”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.147.110.47

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.