Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 17 de Desembre del 2020

Compromís per Torrent votarà en contra de la comptabilitat de 2019

Segons la coalició valencianista ha estat l’únic grup municipal que ha qüestionat la comptabilitat municipal de l’actual govern de PSOE i Ciudadanos, presentant 10 reclamacions fonamentades en l’incompliment de diferents principis comptables d’obligada observància, com són el d’imatge fidel, el de gestió continuada, el principi de registre, el de prudència, el d’imputació i el de correlació entre ingressos i despeses

El 17 de desembre de 2020, a les 19 hores, està convocada la Sessió Extraordinària i Urgent de la Comissió Especial de Comptes per a votar les reclamacions presentades contra la comptabilitat municipal, corresponent a l’any 2019, de l’Ajuntament de Torrent i els seus organismes autònoms i empreses municipals.

 

Compromís per Torrent ha estat l’únic grup municipal que ha qüestionat la comptabilitat municipal de l’actual govern de PSOE i Ciudadanos, presentant 10 reclamacions fonamentades en l’incompliment de diferents principis comptables d’obligada observància, com són el d’imatge fidel, el de gestió continuada, el principi de registre, el de prudència, el d’imputació i el de correlació entre ingressos i despeses.

 

A més a més, el portaveu de Compromís, Pau Alabajos, alerta que l’Ajuntament de Torrent no pot acomplir amb els objectius de la Comptabilitat Analítica Normalitzada per a les Entitats Locals, en no valorar els actius de manera correcta, ni valorar adequadament els cost del conjunt dels serveis públics que ofereix. Es fonamenten aquestes reclamacions en el fet reconegut, per la Intervenció Municipal, de què l’Ajuntament de Torrent no disposa d’un Inventari de Béns detallat i conciliat amb els imports que hi figuren en la comptabilitat.

 

Per una altra banda la regidora d’Hisenda només justifica el cost de les activitats del Consell Agrari i la Fundació Esportiva Municipal, deixant sense explicar el del propi Ajuntament, i el de les empreses municipals IDEA’t, Nous Espais i Recaptació Torrent;  tampoc no justifica el de l’Organisme Autònom Junta Local Fallera.

 

"El Balanç de Situació no reflecteix una imatge fidel"

Així, d’acord amb les dades comptables del balanç, en aquest Compte General de 2019 existeixen 117.979.521,68€ d’immobilitzacions no amortitzades. Són les corresponents a Construccions, per 48.571.911,38€. (41% pes total) i altres immobilitzacions materials, per 69.407.610,30€.(59% pes total).

 

Segons Compromís, aplicant un percentatge estimatiu d’amortització del 2% per a les construccions, i del 10% per a altre immobilitzat, obtindríem un càlcul aproximat d’amortitzacions sense dotar en la comptabilitat de 7.912.199,25€. Aquesta dada cobra encara més rellevància, no per excés sinó per defecte, si tenim en compte les dades aportades per patrimoni, que elevarien l’immobilitzat total a 485.233.827,46€, quantitat molt per sobra dels 261.064.497,44€ recollits al balanç presentat.

 

Alabajos ha explicat que la vulneració d’aquestos principis de la comptabilitat pública “tenen conseqüències sobre altres partides del Balanç”, atenent que el Resultat presentat pel govern, per la seua Gestió Ordinària, dóna una xifra irreal de +12.473.296,42€, quan aquesta quantitat, si s’hagueren aplicat les correccions explicades per a l’immobilitzat, hauria estat sensiblement molt inferior, no arribant inclús ni als cinc milions d’euros si s’hagueren computat les amortitzacions reclamades per Compromís.

 

Aquest resultat de +12.473.296,42€,  clarament inflat per la falta d’amortitzacions en l’immobilitzat, suposa que, en aplicació de la Llei d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera (Llei Montoro), l’Ajuntament acabe pagant anualment als bancs més deute del que li correspon, deixant sense executar importants partides d’inversions, el que redunda en una pitjor gestió dels impostos pagats pels torrentins i les torrentines, ha conclòs el portaveu de Compromís.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.147.110.47

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.