Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 14 de Desembre del 2020
COMPROMÍS PER TORRENT

“Laissez faire, laissez passer”

Un dels motors de l’economia és sense cap mena de dubte el comerç. Les xifres així ho demostren. A Torrent, segons les darreres dades publicades pel Directori General d’Empreses (DIRCE), l’activitat comercial, que inclou l’hostaleria, suposa el 40% del total d’empreses existents al municipi.

 

 

Paral·lelament, veiem que Torrent, amb una Taxa d’Atur del 21% a 31/10/2020, supera pràcticament en un punt la mitjana de la comarca, i en dos punts la de tot els municipis valencians. A més a més, la taxa d’ocupació femenina és també inferior a la mitjana valenciana i a la comarcal; addicionalment, la desocupació dels menors de 25 anys supera en dos punts la mitjana valenciana i en punt i mig la comarcal.

 

Amb totes aquestes dades, és fonamental que des de l’Ajuntament es desenvolupen polítiques d’impuls de l’activitat comercial a Torrent atenent el seu pes específic global i la capacitat de creació d’ocupació del sector. Per a posar-les en marxa, primer que tot, entenem com a capital una diagnosi profunda de la situació actual, feta per professionals especialitzats, que avalue, detecte i propose solucions a les amenaces i riscos existents, mentres es potencien els valors positius del nostre comerç local.

 

Amb aquesta voluntat política de millora, des de Compromís proposàrem al Ple ordinari de Gener de 2020 la contractació d’un estudi valoratiu del teixit comercial de Torrent, així com un altre d’avaluació de l’oferta i la demanda en la ciutat. Amb els estudis tècnics finalitzats, tot i una vegada conegut el resultat i les conclusions dels mateixos, demanàvem obrir un període d’exposició públic amb la comunicació a tots els actors implicats, en especial les associacions comercials de Torrent, i incloent-hi els grups municipals de l’Ajuntament. Fins ara, ni Ros, ni el regidor de comerç Andrés Campos, han contestat o ens han adreçat una opinió sobre la nostra proposta.

 

Amb tot açò, i passat un any, veiem que el govern local de PSOE-Cs continua apostant pel “laissez faire, laissez passer”, equivalent a busca’t la vida i paga els teus impostos; això sí, muntant alguna reunioneta per a calmar els ànims quan els comerços i les botigues afectades reclamen solucions davant la paràlisi sistèmica i la falta de direcció manifesta.

 

Enguany, per a la campanya de Nadal, sabem que han tornat a col·locar, a les marquesines de les parades de bus i als mupis propietat de l’Ajuntament, els mateixos cartells amb la mateixa activitat de festes de desembre de 2019; la programació inclou “El circo de la Navidad” (de 7 de desembre fins el 6 de gener) i la “Gran Fira d’Atraccions de Nadal” (del 13 de desembre fins el 5 de gener). Amb pandèmia o sense pandèmia Ros i el seu govern demostren ser els alumen avantatjats de Mariano Rajoy, aquell president que “solucionava” els problemes deixant-los passar, i que en mig del pitjor incendi forestal patit per Europa en el que portem de segle, assolà 50.000 hectàrees valencianes al 2012, se n’anà a vore un partit de La Roja, manifestant posteriorment que “compartía la alegría por la victoria de la selección y la preocupación por los incendios”.

 

Bones festes.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.83.87.94

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.