Dissabte, 27 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 11 de Desembre del 2020

Compromís demana a l’Ajuntament una major implicació en la campanya per "Regalar Falles"

Els valencianistes insten a l’Ajuntament a tractar els actes fallers com a “actes culturals que són, reconeguts com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO”

Els sectors vinculats a la festa fallera viuen una situació crítica per al seu sosteniment i supervivència. Un d’ells és el col·lectiu d’indumentaristes tradicionals que, amb la suspensió de l’activitat fallera, han vist caure les seues vendes “d’una forma crítica que posa en perill la seua supervivència”, segons afirma Víctor Medina, Portaveu local de Compromís per Torrent.

 

Així, Compromís anima a l’Ajuntament a participar més activament en la campanya iniciada pel món faller “Save the Falles”, en la qual una desena d’il·lustradors i il·lustradores de Torrent han participat de forma altruista posant a la venda les seues obres als comerços d’indumentària tradicional de la capital de l’Horta Sud.

 

Per la seua part, Pau Alabajos, Portaveu del Grup Municipal Compromís a l’Ajuntament i membre del Consell Rector de la Junta Local Fallera, reivindica una millor atenció als actes culturals del món faller i sol·licita que es done a aquests “el mateix tractament que es dona a la resta d’esdeveniments culturals tal i com regula la Generalitat Valenciana”. En aquest sentit explica que “les Falles de Torrent també són Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, l’únic patrimoni de la humanitat del qual gaudim els torrentins i torrentines i cuidar-lo i mantenir-lo és la nostra responsabilitat”.

 

A més, recorda que mentre a València veiem com es realitzen diferents actes culturals amb tota seguretat i mesures contra la Covid-19, a Torrent s’ha cancel·lat tota activitat cultural, el que aprofundeix encara més en l’èxode cultural des de Torrent al Cap i Casal.

 

Finalment, des del seu grup municipal, Alabajos recorda que al darrer Consell Rector de la Junta Local Fallera va proposar no reduir el pressupost de falles, dedicant la diferència que el govern local ha suprimit a ajudar els sectors productius vinculats a la festa, tals com la indumentària, els artistes i la pirotècnia.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.140.185.123

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.