Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 04 de Desembre del 2020
URBANISME

L'Ajuntament destinarà 1.083.000€ per a inversions de millora de la ciutat

Es recullen actuacions de millora de la mobilitat i la seguretat de la via pública, la creació de noves zones d'aparcament o la renovació d'instal·lacions municipals

L'Ajuntament de Torrent destinarà una partida d'1.083.000 euros del total acumulat per a realitzar una bateria de millores en tota la ciutat, gràcies a la bona gestió de l'exercici 2019. D'aquesta manera, les iniciatives previstes pel Consistori estaran orientades a “donar resposta a les reivindicacions i necessitats de la ciutadania, que venim recollint des de fa temps amb les propostes veïnals i que, ara, tenim l'oportunitat de fer realitat” destaca l'alcalde Jesús Ros. A més d'aportar millores en la mobilitat i seguretat de les vies públiques, ampliar la zones d'aparcament o la renovació d'instal·lacions municipals, aquestes accions permetran la reactivació de l'economia amb la creació d'ocupació.


Reurbanització de l'entramat urbà
En aquest apartat l'actuació es focalitzarà en la renovació de la vorera en la qual conflueixen el Carrer València i el Carrer *Músic Marià Puig Yago, on s'ha adquirit una parcel·la per a urbanitzar-la i, posteriorment, destinar l'espai a l'ampliació de la vorera, de manera que afavorisca la comoditat dels vianants. Per a aquesta intervenció s'ha estimat un pressupost de 62.000 euros. 

Habilitació provisional d'aparcament
L'Ajuntament ha adquirit les parcel·les que hi ha entre el Carrer Sant Nicolau i el Carrer Pare Fernando per a urbanitzar-les i condicionar-les per a l'aparcament, ja que en aquesta àrea existeix un dèficit de zones d'aparcament públic. Aquesta iniciativa contempla un pressupost estimat de 63.000 €. 
Assistències tècniques destinades a diverses actuacions urbanístiques
En aquest àmbit es distingeixen dues intervencions diferents. 


En primer lloc, es prepararan els documents tècnics per a actuacions com la reurbanització del Carrer Major o el Carrer José Iturbi, entre altres, així com la millora dels espais i equipaments urbans. El pressupost estimat per a aquestes assistències tècniques i les actuacions urbanístiques és de 200.000€. 


En segon, aquest pla preveu construir una rotonda en la intersecció del Carrer Lepant amb el Camí dels Picapedrers, que s'antulla necessària per a millorar la seguretat d'aquesta zona, que cada vegada compta amb més trànsit de vehicles. En conseqüència, aquesta actuació té per objecte contractar els serveis tècnics oportuns per a la redacció dels projectes tècnics i directrius d'obra, així com la posterior execució de les obres previstes. Per a aquesta intervenció s'ha estimat un pressupost de 111.500€. 


Renovació de les instal·lacions municipals 
En aquest apartat es proposa la substitució dels dos ascensors de l'EMAT (Edifici del Metro Torrent Avinguda), tant de la seua maquinària com de les pròpies cabines, a causa de les constants avaries que pateixen en els últims temps. Per a aquesta actuació, que inclou la redacció dels corresponents projectes i directrius tècniques i la instal·lació dels ascensors, s'ha estimat un pressupost de 232.000€.


Així mateix, també es contempla la substitució del clos perimetral del Poliesportiu Municipal Anabel Medina per una nova de disseny contemporani, ja que l'actual tanca de malla està molt deteriorada en la part que dóna a la carretera de Montserrat i es precisa aquesta actuació per a garantir la seguretat dels vianants. Per a aquesta intervenció s'ha pressupostat un total de 90.000€. 


Adquisició d'immobles
Aquest pla preveu l'obertura viària del carrer Verge de les Angoixes, però no s'ha pogut executar fins al moment degut a l'existència de diversos immobles pendents d'adquisició. Per tant, l'actuació preveu adquirir aquestes parcel·les per a convertir-les en sòl públic, la qual cosa comportarà una inversió estimada de 325.000€.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.212.93.133

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.