Diumenge, 16 de Juny del 2024

Actualitzada Divendres, 14 de Juny del 2024 a les 16:19:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 02 de Desembre del 2020
BENESTAR SOCIAL

Aigües de l'Horta avança en el Pacte Social amb la segona taula de Solidaritat i Ocupació

L'objectiu d'aquesta acció és, per tant, contribuir a la recuperació econòmica amb un model de gestió de l'aigua que millore la qualitat de vida i protegisca a les persones, especialment a les més vulnerables

Aigües de l'Horta, empresa d'economia mixta encarregada de la gestió del cicle integral de l'aigua, de la mà dels ajuntaments en els quals opera a la comarca de l'Horta com són Torrent, Aldaia, Xirivella, Picanya, Beniparrell i Alfara del Patriarca, van posar en marxa fa tres setmanes les primeres taules de treball per al desenvolupament d'un Pacte Social que aposte per la solidaritat, l'ocupació de qualitat i la reconstrucció verda.

 

L'objectiu d'aquesta acció és, per tant, contribuir a la recuperació econòmica amb un model de gestió de l'aigua que millore la qualitat de vida i protegisca a les persones, especialment a les més vulnerables.
Per a això, es van constituir dues taules, una vinculada a "Solidaritat i Ocupació" i una altra a "Reconstrucció verda", formada per responsables públics, representants socials i empresarials de les localitats on presta servei Aigües de l'Horta, així com per professionals d'aquesta empresa d'economia mixta.

 

S'ha celebrat la segona taula de treball de "Solidaritat i Ocupació". En la primera sessió es va dur a terme l'anàlisi general d'un document inicial que recollia un conjunt d'iniciatives alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU, marcats dins de l'agenda 2030. En concret, les iniciatives vinculades a Solidaritat recullen el suport directe a persones en situació de vulnerabilitat, la transparència de tots els conceptes de la factura de l'aigua i una nova relació amb la ciutadania adaptada al nou escenari. Per part seua, en l'apartat d'Ocupació, es recullen iniciatives vinculades a l'ocupació de qualitat i de futur i la promoció de l'activitat econòmica i local.

 

A partir d'aquest document, s'han començat a desenvolupar aquestes propostes i a plantejar altres accions que ajudaran a la recuperació econòmica d'aquests municipis. En aquesta segona reunió, s'ha plantejat un pla d'acció consensuat amb cadascuna de les entitats que conformen la taula. Aquest model, basat en el compromís local, promourà la reconstrucció verda, la innovació, la solidaritat i l'ocupació afavorint l'evolució cap a una comarca sostenible i resilient.

 

Llançament del Pacte Social d'Aigües de l'Horta
El 21 d'octubre, Aigües de l'Horta de la mà dels ajuntaments en els quals opera a la comarca, Torrent, Aldaia, Xirivella, Picanya, Beniparrell i Alfara del Patriarca va llançar la primera taula de treball de "Solidaritat i Ocupació".
A aquesta presentació van assistir Jesus Ros, alcalde Torrent; Jose Antonio Castillejo, regidor de Serveis Socials de l'Ajuntament de Torrent; Empar Folgado, diputada i regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament d'Aldaia.

 

Així com representants IDEA'T; Càritas Torrent, Creu Roja, Soterranya i Federació d'Associacions Ciutadanes de Torrent i Comarca. Així com representants de l'empresa mixta Aigües de l'Horta i de l'empresa privada Hidraqua; a més de representants del grup Suez.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.119.160.119

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.