Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 24 de novembre del 2020
POLÍTICA

El PP recull a Torrent signatures a la porta dels col·legis contra la Llei Celaá

Folgado: “A Torrent tenim la sort de tindre 10 col·legis concertats podent fins ara les famílies, triar lliurement l'educació que volen per als seus fills"

El Partit Popular de Torrent ha iniciat aquest matí la campanya de recollida de signatures a les portes dels col·legis concertats de Torrent per la retirada de la Llei orgànica de modificació de la LOE (LOMLOE), més coneguda com la Llei Celaá. Per això, a les 8,30h d'aquest matí han començat a recollir signatures en el Col·legi La Puríssima i continuaran la resta de dies fins a arribar als 10 col·legis concertats de Torrent.

La seua portaveu, Amparo Folgado, ha afirmat que “des del Partit Popular volem que el sistema educatiu estiga lliure d'ideologies i sectarismes, la llei d'educació ha de ser fruit del diàleg amb tota la comunitat educativa i l'acord de les forces polítiques”. A més, ha assenyalat que “iniciem esta campanya de recollida de signatures pels col·legis de la ciutat, ja que a Torrent tenim la sort de tindre 10 col·legis concertats i 10 col·legis públics, podent fins ara les famílies, triar lliurement l'educació que volen per als seus fills. Des del PP ens sumem a Més Plurals per la llibertat”.

Els populars a Torrent, també han presentat una moció a l'Ajuntament de Torrent, perquè els diferents grups polítics municipals puguen mostrar si estan a favor de la imposició que aplicarà la Llei Celaá o mostrar el seu suport a la llibertat d'elecció.

AUTOMANIFESTACIÓ CONTRA LA LEY CELAÁ 
El PP va iniciar el diumenge una campanya en tota Espanya amb la participació del seu president Pablo Casado en la manifestació en vehicles que va abarrotar el centre de la capital del país. Els populars estan donant la batalla al costat de les accions que s'estan realitzant des dels Col·legis Concertats i d'Educació Especial, en tota Espanya. El PP defensa que la llengua vehicular de l'ensenyament en tota Espanya siga el castellà, així com el valencià en la Comunitat Valenciana, impulsant el trilingüismo en totes les fases educatives.

A més, els populars fan costat als Centres d'Educació Especial, donant a les famílies l'opció de triar aquest tipus d'educació per als seus fills amb necessitats especials. Els populars afirmen que “integració sí, educació especial també”. La Llei Celaá pretén que es buiden els col·legis d'educació especial, integrant als seus alumnes en col·legis ordinaris. Una altra de les polèmiques de la Llei Celaá és l'eliminació de l'oposició per a l'accés a la inspecció educativa, deixant en mans de les comunitats autònomes, que aquestes decidisquen. A més, que aquesta llei no busca l'excel·lència en poder passar de curs amb diverses assignatures suspeses i elimina que la religió puntue, alguna cosa que és contrari a la Constitució en el seu article 27.3.

La LOMLOE del PSOE i PODEMOS també perjudica l'Educació Concertada en eliminar la demanda social, només es cobriran places en els col·legis concertats quan estiguen plenes les dels públics. Deneguen la possibilitat actual de presentar les sol·licituds d'admissió en els centres educatius d'elecció de les famílies.

Des del Partit Popular s'han adherit al Manifest de Més Plurals en considerar que la LOMLOE de Celaá és fortament intervencionista, promou la restricció de drets i llibertats ciutadanes i atenta contra la pluralitat del sistema educatiu. Per a la portaveu dels populars a Torrent “els més perjudicats per la Llei Celaá seran com sempre les famílies amb recursos més limitats, perquè el PSOE aboca al fet que només existisca Educació Privada i Educació Pública, impedint a les famílies amb menys recursos a no poder triar en llibertat, l'educació que desitgen per als seus fills”:

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.119.160.154

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.