Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 23 de Abril del 2024 a les 11:39:51 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 19 de novembre del 2020

Compromís per Torrent referma el seu suport amb el poble sahrauí

El grup municipal ha presentant una bateria d’iniciatives condemnant l’actuació marroquina i exigint actuacions efectives al President del Govern espanyol.

En paraules del portaveu de Compromís, Pau Alabajos, “les forces armades marroquines violaren deliberadament l’acord d’alto el foc el passat 13 de novembre. Aquestes accions son una agressió directa contra el poble sahrauí”. L’acord que estava signat per les dues parts del conflicte, el Front Polisario i Regne de Marroc. El  Rei del Marroc va enviar forces militars contra civils sahrauís que es manifestaven pacíficament en la zona des del 21 d’octubre.

 

Segons explica el grup municipal, el poble sahrauí porta patint una tragèdia des de l’any 1975. Les múltiples i reiterades resolucions de l’ONU  que reconeixen el dret del poble sahrauí a decidir el seu futur lliurement no han sigut suficients per solucionar el problema. És una necessitat buscar una solució justa i pacífica que implique el lliure exercici de vot per la població del Sàhara Occidental, culminant d’aquesta manera aquest procés de descolonització inacabat. “No podem oblidar la responsabilitat política, històrica i ètica que té l’Estat Espanyol en el procés de descolonització del Sàhara” ha destacat Alabajos.

 

Alabajos demana incrementar l’ajuda alimentària i la cooperació amb la població sahrauí. Actualment el poble sahrauí resisteix en unes condicions infrahumanes en els campaments de refugiats. Per a pal·liar les extremes condicions de vida dels seus habitants i cobrir les necessitats alimentàries, educatives i d’allotjament demanem instar la Unió Europea a complir la sentència del Tribunal de Justícia de la UE del 27 de febrer de 2018, en el sentit d’exigir que cap acord comercial entre la UE i el Marroc siga aplicable en el territori del Sàhara Occidental, ja que, tal com assenyala aquesta resolució, el Sàhara no forma part del Regne del Marroc.

 

Finalment el portaveu ecovalencianista, ha destacat “la nostra solidaritat i suport al poble sahrauí en la seua justa lluita pels seus drets i exigim el compliment dels drets humans en els territoris ocupats al Sàhara i també demanem l’immediat alliberament de tots els presos polítics sahrauís”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.15.221.67

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.