Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 18 de novembre del 2020

Rosa Montero, Espido Freire i Javier Olivares, protagonistes de la segona edició de Torrent Històrica

El certamen se celebrarà en format online del 26 al 29 de novembre amb una desena d'autors de primera fila que viatjaran fins al municipi per a donar a conéixer les seues obres

L'Ajuntament de Torrent no es rendeix davant la pandèmia i celebrarà la segona edició del festival Torrent Històrica entre el 26 i el 29 de novembre amb la presència d'11 autors en el municipi. Per a això, s'ha dissenyat una edició especial, que elimina riscos per a la població però posa al seu abast trobades amb els autors convidats, que són de primer nivell. El festival s'organitza amb la col·laboració de Terra de Llibres, associació responsable del festival VLC Negra, que s'ha celebrat recentment. La II edició de Torrent Històrica s'ha presentat hui a través de Zoom.


Streaming i entrevistes en llocs emblemàtics
Així, se celebraran converses en streaming amb els autors, que participaran des de la Sala d'actes de l'Ajuntament. Se celebraran dos actes per dia, de dijous a diumenge, amb una duració d'uns 50 minuts cadascun.
A més, durant la seua estada, els autors es desplaçaran a llocs emblemàtics de Torrent i gravaran entrevistes de vídeo offline que s'emetran en els primers dies de desembre.


Les trobades en streaming podran seguir-se a través del canal de YouTube del Ajuntament de Torrent i dels perfils de Torrent Històrica en les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram, on també es difondran les entrevistes als autors. 


Rosa Montero, Espido Freire i Javier Olivares 
Rosa Montero serà una de les convidades estrela de la II Edició de Torent Històrica. Periodista i escriptora de llarga trajectòria, en 2017 va ser guardonada amb el Premi Nacional de les Lletres.


Els seus llibres estan traduïts a més de 20 idiomes i compte en el seu haver amb una gran quantitat de premis i reconeixements. És una de les millors escriptores del nostre país. Espido Freire és Premi Planeta, Premi Azorín i Premi Ateneu de Sevilla, entre altres. Ha escrit nou novel·les, i col·labora en diferents mitjans de primera línia. És una de les autores més conegudes i singulars de la narrativa espanyola, que a més s'ha atrevit amb el teatre, la pedagogia literària i altres camps més enllà de la novel·la. 


Javier Olivares posseeix una dilatada carrera. Però sens dubte, és majorment conegut com a creador i showrunner del gran èxit de la sèrie espanyola El Ministeri del Temps, que porta ja tres temporades estrenades fins al moment i ha sigut capaç d'acostar la Història d'Espanya al gran públic. És així mateix el creador de les sèries Isabel i Víctor Ros, entre altres, i ha sigut guionista dels Serrano, Els homes de Paco i moltes més.
Altres autors convidats a aquesta segona edició de Torrent Històrica són Alfonso Mateo Sagasta, Jerónimo Tristante, Laura Mas, Sebastián Roa, Félix G. Modroño, Carlos *Fidalgo o Antonio Penadés.


Torrent, centre de les mirades de la literatura, de la història i de la cultura 
L'alcalde de Torrent, Jesús Ros, ha volgut “agrair l'esforç que han fet entre todospara que un any més Torrent siga el centre de les mirades de la literatura, de la Història i de *laCultura, a nivell nacional i internacional”.
Per part seua, Susi Ferrer, regidora de Cultura de Torrent, ha dit que la 2a edició del Festival de Novel·la Torrent Històrica és “una edició que pel context en el qual s'emmarca, sembla treta d'una novel·la. Però hem volgut respectar les dates previstes i continuar avant, d'una manera diferent, però segur que igual d'interessant. Tenim molt bons records i bones sensacions de l'edició passada i volem que aquest festival continue sonant a nivell nacional i internacional. Continuem perquè la cultura no pot parar i ha de ser ací perquè arribe a cadascun de les vostres llars i poder gaudir-la”.


Rosa Montero: “Llegir és lluitar contra l'horror”
Rosa Montero, que ha participat en la roda de premsa de presentació, ha manifestat que en les actuals circumstàncies, un festival com Torrent Històrica no és per a entretindre's. Mantindre aquest tipus d'actes es fa per a continuar tenint aliment espiritual, que és la columna vertebral que ens permet posar-nos en peus”. 


Santiago Álvarez: “Apuntar-nos al passat i dialogar amb ell”
El director de Torrent Històrica, Santiago Álvarez, ha incidit en la importància de l'enfocament dels continguts del festival per a superar debats gastats i aprofitar al màxim el coneixement històric dels autors. “Es tracta de l'oportunitat d'apuntar-nos al passat i dialogar amb ell, per a d'aqueixa manera comprendre millor el nostre present. I qui millor que els grans creadors convidats per a acompanyar-nos en aquest viatge tan especial i necessari?”


Andrés Campos, regidor de l'àrea de Modernització i Noves Tecnologies, ha mostrat el seu agraïment “als coorganitzadors, Terra de Llibres, per haver-se adaptat a aquesta situació i haver-se prestat en tot moment a tot tipus de canvis, per innovar i transformar perquè aquest Festival fóra una realitat, i realitzar-lo tot a través de les xarxes socials de manera online, com hem dut a terme aquesta presentació”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.201.131.213

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.