Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 17 de novembre del 2020
PAU ALABAJOS (COMPROMÍS)

“7-2-7”

Un dels pilars bàsics de la gestió pública dels municipis és la seguretat ciutadana. Els ajuntaments gestionen aquesta competència a través de la seua Policia Local, de la qual el seu últim responsable final és l’alcalde . La nostra Policia Local, des de la darrera oposició, coverta a l’any 2012, ha anat buidant-se d’efectius per jubilacions i comissions de servei,  a més de què molts policies, per edat, també es dediquen a les anomenades segones activitats, com són les administratives o les de vigilància i control d’accessos als edificis municipals, d’entre altres.

 

Respecte a patrullar els carrers, la situació actual és que hi existeixen dos franges horàries de vigilància: la del matí i la de la nit, compostes cadascuna d’elles per dos torns de 7 agents, que van rellevant-se segon passen els dies. És a dir al llarg de les 24 hores patrullen 14 policies en dos franges horàries de 7 agents. A aquestos se’ls han de sumar 2 policies rurals de matí, perquè de nit no hi ha agents rurals; es veu que l’alcalde considera que els robatoris i la resta de la delinqüència nocturna al terme municipal no existeixen...

 

Per tant, si considerem la quantitat d’efectius reals de la Policia Local respecte de la població total de Torrent, observem que si la nostra ciutat té  82.208 residents, segons l’últim padró municipal, i només hi patrullen 9 agents de matí i 7 de nit, ix una ràtio d’un agent al carrer per cada 9.134 persones durant el dia i d’11.744 habitants per la nit.

 

Aquestes xifres són alarmants, perquè a més, Torrent compta amb un terme municipal que supera els 69 kilòmetres quadrats, amb una composició residencial i una distribució urbanística que dificulta les tasques de patrullatge. El cas d’El Vedat és especialment preocupant perquè a efectes de cobertura policial no entra dins del que l’actual govern considera com a “casc urbà”, sinó que compta com a terme rural, amb la qual cosa aquest barri no està patrullat pels 7 agents de matí, sinó pels dos agents de la policia rural que patrullen la resta del terme municipal. L’existència d’un regidor delegat del grup municipal de Cs, per a resoldre presumptament els “assumptes d’El Vedat”, brilla per la seua absència en quant a la seguretat ciutadana es refereix.

 

La situació és tan greu que, pels matins i les vesprades, i coincidint amb l’entrada i eixida dels xiquets i xiquetes als diferents col·legis públics no hi ha suficients policies locals lliures per a controlar i regular el trànsit i els accessos a tots els centres escolars; un incompliment de seguretat greu si tenim en compte que l’Ajuntament de Torrent és el responsable de vetlar pel manteniment i la seguretat d’aquestes infraestructures públiques, encara que siguen de gestió autonòmica. La gestió de la seguretat municipal, per part del govern municipal de PSOE-Ciudadanos, se sembla al nom d’un conegut avió de passatgers, amb l’única semblança accidental de què ací només caben 7 agents de dia, 2 rurals, també de matí, i 7 de nit.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.15.221.67

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.