Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 19:14:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 17 de novembre del 2020
SALVADOIR BENLLOCH (VOX)

“Peligra el castellà”

Estimats torrentins: aprofitem de nou aquest espai per a comentar un assumpte que considerem especialment greu; es tracta de l’aprovació pel govern i els seus socis comunistes, separatistes i terroristes per a la supressió del castellà com a llengua vehicular en l’ensenyament. Una altra barbaritat més en aquests últims mesos, aprofitant el context de la COVID-19 i el Parlament tancat.

 

Aquesta aprovació suposa que el castellà quedarà exclòs de l’ensenyament en detriment de llengües locals, que fins i tot sent important el seu coneixement, no ho són tant com l’espanyol. Una vegada més recordem l’article 3.1 de la Constitució Espanyola: “El castellà és la llengua oficial espanyola de l’estat. Tots els espanyols tenen el deure de conéixer-la i el dret a usar-la”.

 

La nostra llengua és parlada per més de sis-cents milions d’habitants i és l’empleada per a comunicar-nos amb altres nacionalitats de parla hispana; a més, el futur dels nostres fills també pot veure’s perjudicat, perquè ells han de desenvolupar els seus estudis amb una llengua que tinga continuïtat l’espanyol!, i no una altra que li genere obstacles en el seu aprenentatge continu. Aïllar l’idioma espanyol és com menys un atropellament als nostres drets reconeguts en la Constitució i així, el nostre grup parlamentari VOX l’ha denunciat en el Tribunal Constitucional.

 

El valencià no s’ha d’imposar, és la nostra obligació mantindre’l i preservar-lo, però no obstinar-se a parlar i escriure’l quan la majoria de la ciutat no ho entén, cas que ocorre en aquest obstinat Ajuntament a transmetre a la ciutadania les seues comunicacions i notificacions en valencià; dificultat a la qual s’enfronten una important part dels residents a Torrent, que procedeixen d’altres regions o fins i tot d’altres països.

 

El que subjau de fons en aquesta llei, que es vol implantar i s’accepta en el Congrés, no és més que el xantatge al qual ha sucumbit aquest govern social comunista per a mantindre les seues butaques per l’exigència dels grups separatistes i terroristes, en voler aniquilar l’idioma espanyol i imposar la llengua de la seua Comunitat Autònoma; perquè sí, el País Basc i Catalunya són Comunitats Autònomes.

 

La seua fi independentista i annexionista condueixen a la imposició de les seues llengües, creant més separatisme i major enfrontament dels espanyols, portant-nos a una deriva completament perillosa per a la convivència entre tots. Aquest “assumpte de bojos” no sols té conseqüències al nostre país, sinó també fora de les nostres fronteres, els qui ens veuen com una nació afeblida, a la deriva i qüestionant fins i tot la nostra pròpia llengua oficial, mentre tenim a la nostra esquena 55.000 morts per Covid-19.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.138.105.31

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.