Diumenge, 11 de Abril del 2021

Actualitzada Divendres, 09 de Abril del 2021 a les 19:52:09 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 17 de novembre del 2020

AMPARO FOLGADO (PP)

"Cinc anys sense baixar l’IBI"

Un altre any més, i ja van 5 seguits, el govern local, actualment en mans de PSOE i Cs, torna a deixar a un costat la reducció del rebut de la contribució per als ciutadans de Torrent. Els primers, el PSOE, en el govern des de 2015, seguixen la seua tònica habitual, per a què baixar l’IBI?, res nou. Però els segons, Cs, que des de l’oposició advocaven per una reducció de la càrrega fiscal per a les classes mitjanes i baixes, ara amb responsabilitats de govern, es pugen al carro dels seus socis i rebutgen un principi que, fins ara, sempre els havia regit.

 

Des que el PP deixara el govern local en 2015, amb una reducció del coeficient de l’IBI del 0,83 al 0,54 des de 2007, el govern socialista ha mantingut este coeficient, sense reduir-lo ni una sola centèsima. Això suposa que, els veïns de Torrent, no han vist en 5 anys en el seu rebut de contribució una baixada de la part d’este impost que el seu ajuntament pot modificar. Però, la càrrega fiscal dels torrentins seguix a l’alça, especialment este any 2020, un any especialment difícil econòmica i sanitàriament per a moltes famílies de la ciutat.

 

Els ciutadans de Torrent van veure com, el seu rebut de l’aigua, es va incrementar en 2016, ja que el Sr. Ros va decidir suprimir la subvenció RECICLA, que premiava els bons hàbits en reciclatge de les llars torrentines. Des d’aquell dia, igual que hem fet amb la baixada de la contribució any rere any, sol·licitem al govern local que es reimplante esta subvenció, com a incentiu per al reciclatge, d’una banda, i com a alleujament fiscal, per un altre. Sense deixar el rebut de l’aigua, este 2020, les llars de la ciutat han vist com este s’encaria un 2,47% de mitjana, per la pujada de l’aigua aprovada al desembre de 2019 amb els vots favorables de PSOE i VOX.

 

Per a este 2021, li recordem al govern de PSOE i Cs que poden tornar a incloure la subvenció RECICLA en el pressupost local. Bé, més que recordar, exigim la reintroducció d’esta ajuda per a les famílies de Torrent. També instem a l’equip de govern que, de cara a la modificació de les ordenances fiscals, amb termini fins a l’1 d’abril, apliquen la tan reclamada baixada de la contribució, obrint un indici d’esperança per a les malparades economies domèstiques torrentines. No és tan difícil.

Comentari

Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.238.174.50

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.