Dissabte, 10 de Abril del 2021

Actualitzada Divendres, 09 de Abril del 2021 a les 19:52:09 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 16 de novembre del 2020

Diputación licita el projecte de millora de la carretera de Montserrat

En concret l'obra es centrarà en els set quilòmetres entre el By-Pass i la nova glorieta de Venta Cabrera, un tram que presenta una elevada sinistralitat a conseqüència dels canvis de rasant, corbes tancades i absència de carril específic per a ciclistes

La Diputació de València ha fet el primer pas per a reforçar la seguretat viària de la CV-405 de Torrent a Montroi, en concret en els set quilòmetres entre el By-Pass i la nova glorieta de Venta Cabrera, un tram que presenta una elevada sinistralitat a conseqüència dels canvis de rasant, corbes tancades i absència de carril específic per a ciclistes. La corporació provincial ha licitat el projecte bàsic de condicionament entre el punt quilomètric 3,3 i el 10 de la via, amb un pressupost de 140.000 euros i un termini d'execució d'11 mesos.

 

Amb este treball previ a l'obra, l'àrea provincial d'Infraestructures que dirigix Rafa García pretén solucionar els problemes de seguretat viària en una carretera amb trànsit intens i presència habitual de ciclistes, donant resposta a la reivindicació que compartixen els municipis de Torrent, Real, Montserrat i Montroi, connectats per la CV-405.

 

El responsable de Carreteres explica que l'àrea que dirigix considera necessari realitzar una actuació de reforç de la seguretat en un tram de quasi set quilòmetres en el qual confluïxen “diverses circumstàncies que incidixen en la perillositat de la via, com les zones amb escassa visibilitat, les retencions en períodes vacacionals a causa dels habitatges de segona residència, els nombrosos accessos des de camins públics i urbanitzacions o la secció transversal insuficient davant l'elevada intensitat de trànsit i la presència habitual de ciclistes”.

 

Accés a València des del sud-oest

El traçat actual, entre el By-Pass i Venta Cabrera, es compon d'una calçada de set metres, amb un carril per sentit, vorals laterals de 1,5 metres i bermes inexistents en pràcticament tot el recorregut. La via connecta els municipis de Torrent, Montserrat, Montroi i Real, entre altres, amb l'A-7 i la CV-50, i constituïx el principal accés a l'àrea metropolitana de València des de les poblacions del sud-oest de la província.

 

L'àrea d'Infraestructures licita un projecte bàsic que estudiarà totes les alternatives sobre la secció transversal (amb la intenció de tindre dos carrils per sentit), accessibilitat (control d'accessos i estudi d'interseccions) i compatibilitat amb el trànsit ciclista, augmentant la seua capacitat i les oportunitats d'avançaments. En este sentit, la seguretat dels usuaris més vulnerables de la via és també prioritària en una carretera que forma part del recorregut habitual de penyes ciclistes durant dies festius i d'aficionats durant la resta de la setmana.

 

D'esta manera, la Diputació complix amb la paraula donada als alcaldes dels quatre municipis que en el present any s'iniciaria el procés administratiu necessari per a escometre una obra àmpliament reivindicada per diferents localitats de L'Horta i La Ribera. Els responsables locals es van reunir amb Rafa García per a traslladar-li la problemàtica d'una via que acumula fins a 14.000 vehicles diaris en algunes corbes i incorporacions perilloses, cas de Monte-Real.

 

La millora de la seguretat de la CV-405 entre el By-Pass i la nova glorieta de Venta Cabrera, construïda per l'àrea provincial de Carreteres per a regular la intersecció amb la CV-415 entre Picassent i Montserrat, està ja en procés d'estudi i forma part de les actuacions projectades per l'àrea d'Infraestructures de la Diputació de València en la seua programació 2020-24.

Comentari

Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.238.88.35

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.