Dijous, 18 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 12 de novembre del 2020

Vacuna esperançadora, i preparats per al Nadal

Després de tantes males notícies, amb taxes de contagi superiors a 300, per fi podem comptar una bona notícia. L'anunci de la farmacèutica Pfizer sobre l'efectivitat de la vacuna obri la porta a la volta a la normalitat en un temps pròxim. No serà de manera immediata però sí progressivament a partir de gener de 2021. Si els calendaris de vacunació es mantenen, podria estar vacunada la població vulnerable abans de l'estiu, la qual cosa obri la possibilitat a menys restriccions per a l'activitat econòmica i per a les activitats socials a la nostra ciutat.

L'anunci té molta importància, tant pel que significa, com per la data en la qual es produeix, ja que és el moment en el qual es realitzen la major part de pressupostos. En el cas de Torrent, aquest pressupost també podrà tindre en compte una recuperació progressiva de l'activitat. De moment, el regidor d'Hisenda ha avançat que el pressupost serà sensiblement menor, amb un minvament d'ingressos per reducció d'ingressos de 800.000 euros.

Tindre la certitud que es pot tornar a la normalitat anterior permetrà programar i mantindre l'activitat de moltes activitats conforme a un horitzó d'uns pocs mesos. És el cas per exemple de festes com les Falles, que poden fins i tot remenar si ajornen la setmana de festes o acaben per celebrar-les amb menys limitacions. Ho acarone li passa a la Setmana Santa i a les festes de Moros i Cristians. Potser aquest compte amb més temps per a poder viure aquest estiu unes festes més normals, encara que no del tot, depenent de la immunitat de grup que puga aportar el percentatge de persones que es puguen vacunar amb la nova vacuna, i que en el cas de Torrent podria arribar a ser del 20% per a l'estiu si fem cas als primers anuncis de Sanitat. El que sembla clar és que la normalitat total no arribarà fins a l'any 2022, però almenys sabem que arribarà.

Assole dues setmanes perquè comence el calendari d'advent i cites assenyalades, la ciutat comença a preparar-se per al Nadal. Enguany tots sabem que serà molt diferent, però hem d'intentar que canvie el menys possible. Encara que no hi haja actes organitzats al carrer com l'encesa de llums, les llums han d'estar enceses. El debat entre gastar aqueixos diners a ajudar als que més el necessiten i il·luminar la ciutat, és un debat innecessari de moment. La situació econòmica municipal permet poder ajudar a les persones que més ho necessiten, i també ajudar al comerç local, que aquest any més que mai necessiten que hi haja gent comprant en els comerços. L'ampliació de la il·luminació nadalenca no és una despesa, sinó una inversió per a evitar que els torrentinos fem les nostres compres en centres comercials, que per cert, il·luminen les seues entrades per alguna cosa. L'atracció per les llums de Nadal, per augmentar la despesa en aquestes dates ha d'activar una economia que sense consum pot generar tancaments i acomiadaments.

Aquestes seran una nadal diferent, i segurament més tristos. Faltaran molts a la taula, i altres no podrem reunir-nos, potser per xarxes socials, però l'important és que el Nadal se celebre, especialment pels xiquets. Per això, encara que no es puguen celebrar tots els actes que es feien altres anys, encara que no hi haja cavalcada, hem de reinventar-nos perquè els més xicotets de la ciutat noten el menys possible els efectes del coronavirus. Ells que ho han passat tan malament durant el confinament, i ara amb les màscares en els col·legis, ens han ensenyat que tot es pot fer amb mesures de seguretat. Per això, un acte en el qual puguen veure als Reis Mags, o a Papà Noel són tan importants, igual que cap xiquet es quede sense regals enguany per motius econòmics.

Perquè tot això siga possible, hem de continuar sent responsables, intentant complir rigorosament totes les indicacions de Salut Pública, perquè aquesta taxa de contagi de 300 baixe per davall de 50 al més prompte possible. Serà difícil viure un Nadal normal, però no és impossible. Si utilitzem màscares, especialment en espais tancats, si ventilem, i si no baixem la guàrdia amb la nostra família i amics, podem aconseguir que el que sembla impossible, siga possible per Nadal

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.119.126.80

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.