Diumenge, 16 de Juny del 2024

Actualitzada Divendres, 14 de Juny del 2024 a les 16:19:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 10 de novembre del 2020
OCUPACIÓ

69 noves contractacions en l'últim trimestre de l'any a l'Ajuntament

El programa ECOVID contempla la contractació de 30 persones per a previndre, contindre, pal·liar o mitigar la conjuntura derivada de la crisi sanitària

L'Ajuntament de Torrent, seguint amb el seu compromís per a fomentar i oferir ocupació a col·lectius vulnerables, posarà en marxa els programes EMPUJU, EMCORP i ECOVID, en els últims mesos del 2020.

 

“Ara més que mai hem d'apostar per les polítiques d'ocupació i per donar oportunitats als nostres joves i aquelles persones que s'hagen vist més afectades laboralment per la crisi del COVID-19. Gràcies als programes de LABORA i a la col·laboració d'Idea’t, en els pròxims mesos, prop de 70 veïns i veïnes de Torrent podran accedir a un lloc de treball al seu Ajuntament. El que suposarà més d'un milió d'euros en contractacions, una mesura més en el nostre compromís amb la societat *torrentina per a pal·liar els efectes de la crisi i seguint amb el compliment d'una de les línies marcades en el Pla d'Actuació Municipal 2020 de lluita contra el COVID-19, com era la del foment de l'ocupació”, explica Andrés Campos, regidor d'Estratègia, Innovació i Economia.


D'una banda, el programa EMCORP està destinat a persones majors de 30 anys. Enguany compta amb un pressupost de 243.720,48 euros, dels quals 225.251,69 són una subvenció de LABORA. Els 14 treballadors d'aquest programa ja s'han incorporat a l'Ajuntament de Torrent i el seu contracte té una duració de 6 mesos. En concret, s'han incorporat: 3 administratius, 4 peons de pintura, 1 d'obra, 2 treballadors/as socials, 1 integrador, 1 oficial de pintura i 2 oficial d'obra.


D'altra banda, el programa EMPUJU està dirigit a joves de menys de 30 anys, inscrits en *LABORA i en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil. Es preveu que s'incorporen a la fi del mes de desembre amb un contracte d'un any. El pressupost del programa és de 290.907,24 euros (156.373,68 euros subvencionats per LABORA) i, gràcies a ell, 9 joves treballaran a l'Ajuntament, que se sumaran als 16 del programa *EMCUJU de 2019, que a la fi d'octubre van veure ampliats els seus contractes fins a finals d'abril.

 

Ocupació per a fer front a la crisi
Finalment, el nou programa ECOVID està dotat amb 527.326 euros, subvencionat pràcticament al 100% per LABORA (513.752,64 €). Els destinataris són persones majors de 30 anys, preferentment aquells que es troben en situació de desocupació a conseqüència de la crisi econòmica derivada de la crisi sanitària.


Les obres i/o serveis desenvolupats per les 30 persones que s'incorporen a l'Ajuntament a través d'aquest programa estaran dirigides a previndre, contindre, pal·liar o mitigar la conjuntura derivada de la crisi sanitària, com, per exemple: informació i conscienciació a la població, atenció a persones en risc d'exclusió social, desinfecció d'espais, foment de l'ús de mitjans telemàtics o control d'accessos.


El contracte, en aquest cas, serà de sis mesos i també s'incorporaran a la fi del mes de desembre: 1 periodista, 1 professional de la comunicació audiovisual, 3 operaris per al punt d'aliments, 4 treballadors/a social, 5 tècnic/a en integració social, 6 administratius, 6 operari de desinfecció i 4 conserge.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.188.135.58

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.