Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 11:59:34 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 06 de novembre del 2020
COMPROMÍS

Compromís votarà en contra de la comptabilitat municipal de 2019

Pau Alabajos: “El govern de PSOE-Cs ha incomplit nombrosos principis obligats pel Ministeri d’Hisenda i la Intervenció General de l’Estat”.

El divendres 6 de novembre expira el termini de presentació del Compte General del 2019 consolidat –la comptabilitat- de l’Ajuntament de Torrent, que inclou addicionalment els seus tres organismes autònoms i les tres empreses municipals de capital 100% municipal, quedant fora la mercantil mixta Aigües de l’Horta, gestionada per la multinacional Suez Enviroment, que controla el 49% del seu capital social.

 

En línia amb els arguments esgrimits per la Intervenció Municipal, des del grup de Compromís per Torrent s’ha presentat una bateria de reclamacions al voltant de la comptabilitat consolidada de l’Ajuntament, formada pel Balanç, el Compte de Resultats, l’estat de liquidació del pressupost i la memòria.

 

Compromís ha fonamentat les reclamacions en l’incompliment del principi públic d’oferir la Imatge Fidel,  a més de denunciar la transgressió, per part de l’àrea econòmica municipal, de diferents principis comptables d’obligat compliment marcats per la Intervenció General de l’Estat (IGAE), com són el Principi de Gestió Continuada, el Principi de Registre, el Principi de Prudència, el Principi de correlació d’ingressos i despeses, així com el Principi d’Imputació dels fets comptables.

 

En opinió de la pròpia Intervenció Municipal “la Cuenta General presenta las siguientes carencias: Tal y como se advertido en Cuentas Generales anteriores, el Balance de Situación no refleja una imagen fiel de la situación patrimonial real, pues los saldos no están actualizados y coordinados con el Inventario Municipal”.

 

A més d’advertir que “Se arrastran valores completamente irreales y saldos contables que deben ser depurados a la mayor brevedad posible, no solo por la información falsa que proporcionan, sinó también por sus consecuencias sobre otras partides del Balance, como las amortizaciones, o el control del Patrimonio Público del Suelo, que ahora no existe, al faltarles datos importantes. También incide negativamente en efecto cascada en otras cuentas anuales como el resultado económico patrimonial, el estado de cambios en el patrimonio neto y el estado de flujos de efectivo, así como en los ratios”.

 

Finalment la Intervenció alerta de que “El registro contable de todos los bienes, en coincidencia con el Inventario General, es absolutamente indispensable si se pretende usar el sistema contable como herramienta de suministro de información para la toma de decisiones. En este momento no se puede aconsejar su utilización, sinó más bien la corrección immediata”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.117.186.92

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.