Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 03 de novembre del 2020

El PP demana un IVA del 10% per a indumentaristes i orfebres

El Senador per la província de Valencia i Secretari del grup territorial valencià al Senat, Fernando de Rosa, al costat de la Portaveu del PP en Torrent Amparo Folgado i el Diputat Autonòmic Felipe Carrasco, ha presentat en esta ciutat una iniciativa perquè, l'IVA del sector de la indumentària valenciana i l'orfebreria, siga rebaixat al 10%

El Senador per la província de Valencia i Secretari del grup territorial valencià al Senat, Fernando de Rosa, al costat de la Portaveu del PP en Torrent Amparo Folgado i el Diputat Autonòmic Felipe Carrasco, ha presentat en esta ciutat una iniciativa perquè, l'IVA del sector de la indumentària valenciana i l'orfebreria, siga rebaixat al 10%.

 

Esta proposta, que serà presentada al Senat per de Rosa, va encaminada a pal·liar la dura situació econòmica que estan vivint estos sectors afectats per la cancel·lació de les festes per tota la Comunitat en 2020, que a més, també estan patint la incertesa sobre la celebració d'estes l'any vinent.

 

Segons el parlamentari nacional “hem de recolzar a una indústria que està vertebrant la nostra Comunitat, que és cultura, que són autònoms que estan treballant per ella, en definitiva, que són la força de la nostra terra, que per desgràcia estan veient com els seus negocis perillen seriosament”.

 

La líder popular a Torrent, Amparo Folgado, ha donat suport a aquesta iniciativa presentada per Fernando de Rosa ja que “suposa un ferm compromís en la supervivència d'un sector que a Torrent és punter, com és el de la indumentària i orfebreria valenciana, i que està patint una situació dramàtica. La rebaixa de la pressió fiscal és fonamental per a superar este any per a oblidar, així que com ja férem amb el sector de la pirotècnia, des del PP de Torrent també demanem la rebaixa al 10% de l'IVA per a aquest sector com a cultura que és”.

 

De Rosa ha llançat esta proposta al fil d'una visita a Torrent a un comerç dedicat a la indumentària valenciana. Sector amb gran arrelament a la ciutat de Torrent i la Comunitat Valenciana, que transcendeix el vessant econòmic, ja que podem considerar-ho un art que enriqueix la cultura valenciana.

 

El Senador ha destacat la importància de “facilitar, en la mesura que siga possible, el dia a dia a tots els sectors implicats en les festes tradicionals valencianes perquè, sense la seua aportació, la cultura valenciana quedaria òrfena”.

 

Al seu torn, la Portaveu popular a Torrent  ha destacat que “des del nostre grup municipal venim recolzant als sectors que desenvolupen el seu negoci per al mon de les festes tradicionals valencianes, i més si cap des de la irrupció d'esta crisi sanitària i econòmica, fent nostres les seues reivindicacions”.

 

Bona mostra d'això són les reunions que en aquests mesos han mantingut amb col·lectius com indumentaristes, pirotècnics i artistes, així com la proposta a l'ajuntament d'un full de ruta per a fer possibles les Falles en 2021.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.105.105

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.