Dimecres, 26 de Juny del 2024

Actualitzada Dimarts, 25 de Juny del 2024 a les 22:23:56 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 03 de novembre del 2020
MEDI AMBIENT

Aigües de l'Horta redueix un 26% la seua petjada de carboni

Des de 2016 les dades han sigut verificats periòdicament d'acord amb la Norma UNE-EN ISO 14064-1: 2012 Gasos d'efecte d'hivernacle i s'ha realitzat el registre de la Petjada de Carboni en el Ministeri de Transició Ecològica

Aigües de l'Horta ha apostat des de fa anys per introduir en els seus objectius de gestió accions dirigides a reduir la seua petjada de carboni a través de la posada en marxa d'iniciatives que han permés un control sistematitzat dels consums, una major eficiència en l'ús d'energia i combustible i la reducció d'impactes ambientals.

 

Les mesures aplicades han portat a la companyia a reduir la seua petjada des de 2016 en un 26%. Des d'aquesta data les dades han sigut verificats periòdicament d'acord amb la Norma UNE-EN ISO 14064-1: 2012 Gasos d'efecte d'hivernacle i s'ha realitzat el registre de la Petjada de Carboni en el Ministeri de Transició Ecològica. Així mateix, s'ha rebut el segell "Reduïsc" per part de l'Oficina Espanyola de Canvi Climàtic (OECC) del Ministeri per a la Transició Ecològica després de reduir la seua petjada de carboni durant quatre anys consecutius.

 

D'aquesta manera, Aigües de l'Horta ha anat treballant en mesures, diferenciades per àrees, instal·lacions i departaments en els últims anys que li han permés aconseguir les xifres esmentades. "Les iniciatives que hem plantejat en l'últim any han estat centrades, d'una banda, a assegurar un consum energètic de fonts 100% renovables i l'elaboració d'un manual de bones pràctiques per a sensibilitzar a la plantilla en oficines i magatzem.

 

Així com la posada en marxa de campanyes de sensibilització entre la població per a reduir el consum d'aigua potable i la contaminació de l'aigua residual" ha declarat Salvador Santamaría, gerent d'Aigües de l'Horta.
Així mateix, unes altres de les mesures que s'han treballat per part de la companyia en els últims anys corresponen a la incorporació de vehicles elèctrics, híbrids i de gas liquat del petroli, així com la substitució d'equips elèctrics i mecànics per uns altres més eficients en les seues instal·lacions, la digitalització i optimització de processos i la tele lectura de comptadors, entre altres.

 

Totes aquestes accions es troben vinculades al compromís de lluita contra el canvi climàtic i els seus efectes, de l'estratègia en Desenvolupament Sostenible d'Aigües de l'Horta. En concret, aquest compromís està alineat amb l'ODS 13 "Acció pel Clima". A més, l'ús eficient i sostenible dels recursos naturals i energètics i les inversions responsables per a contribuir a la reducció dels impactes ambientals, es vinculen al compromís d'"Economia Circular" unit al ODS 12 "Producció i consum responsable".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.188.242.24

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.