Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Diumenge, 01 de novembre del 2020
VEÏNAT

Dia de Tots els Sants atípic a Torrent quasi sense visites en el cementeri

El protocol previst ha comptat amb més policies que familiars en una jornada que no s'assembla res en la d'altres anys

La pandèmia ha deixat pràcticament sols als difunts en el seu día. Fins ells han patit els efectes del coronavirus després de morts. A pesar que s'havia establit un aforament de 2.000 persones, a penes es veien hui persones en el cementeri, tot el contrari que solia succeir en un any normal on es plena tot el matí. Les tanques i controls policials d'accessos que s'han mantingut durant tota la setmana estaven hui quasi deserts, ja que molts familiars han avançat o pensen retardar la visita als seus difunts.

La por a les aglomeracions ha fet que el cementeri estiguera hui irrecognoscible. Sense problemes per a aparcar i sense quasi visitants. L'única cosa que era igual era la presència policial, que a mitjan matí es trobava pràcticament sense res a fer davant l'absència de molts torrentins que han decidit quedar-se a casa e aquest dia tan assenyalat.

El Cementeri Parroquial de Torrent ha romàs obert des del dilluns, 26 d'octubre, fins al diumenge, 1 de novembre, en horari de 8:30h a 18:00 h ininterrompudament. Els torrentins han fet cas a la crida que es va fer des de l'organització, que pregava no deixar la visita al cementeri per al dia de Tots els Sants, i avançar les visites als dies precedents, amb la finalitat d'evitar una gran concurrència el mateix dia".

Mesures anticovid
Enguany, com a precaució anticovid, no es van proporcionar utensilis d'ús comú (poals, graneres, escales, etc…) per a evitar que siguen focus de contagi. Enguany l'únic accés era la porta principal, mentre que l'eixida única era la porta *laeral. En entrar s'han d'evitar les concentracions de persones en un mateix lloc i els rogles, així com el romandre molt de temps a l'interior del cementeri.

Per primera vegada des que es recorda, el dia de Tots els Sants no ha celebrat l'Eucaristia pública en el cementeri, però cada parròquia de Torrent ha realitzat les celebracions oportunes. Els sacerdots de Torrent celebraran privadament una Eucaristia en el cementeri el dia de la commemoració de tots els fidels difunts, que l'oferiran per tots els difunts de Torrent. Enguany tampoc s'ha celebrat la tradicional dansa als difunts que se celebrava a la porta després de la missa.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.102.239

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.