Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 30 de Octubre del 2020
FALLES

Els casals i seus festeres només reuniran sis persones com a màxim

En el ple de l'OAM JLFT d'ahir es va anunciar que es considerava la possibilitat de celebrar la festa posposada d'aniversari de Patrimoni el pròxim 12 de desembre en Parc Central.

El Consell va prendre mesures ahir per a evitar reunions en seus festeres i casals de falla en ple cap de setmana d'Halloween. La consellera de Sanitat, Ana Barceló, va apuntar que es limitaran a un màxim de sis persones aqueixes trobades almenys fins al 9 de novembre. A partir d'ara aqueixes trobades es consideraran de caràcter social. Hui i demà les falles de Torrent havien organitzat activitats online per a Halloween, on els xiquets i joves es podien disfressar i participar enviant les seues fotos.


Aquesta aturada en la festa fallera i limitació de casals contrasta amb els missatges d'ànim que llança el col·lectiu faller a Torrent i des de Junta Central Fallera, on s'anima a celebrar actes amb totes les mesures de seguretat per a no incentivar la sagnia en el número de cens de les comissions i per a mantindre viva la il·lusió. També la secretaria autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, després del toc de queda, va aclarir que es podien fer coses de dia i amb les normes marcades.


Festa del Patrimoni: 12 de desembre
Per part seua, en el ple de l'OAM de JLFT el vicepresident primer de Junta Local fallera, Miguel Requena, va afirmar que la festa del Patrimoni que s'anava a celebrar el cap de setmana del 21 de novembre quedava posposada i es remena el 12 de desembre com a data per a celebrar-la. En el ple també s'ha comentat que la Junta Local i l'Ajuntament tenen la intenció de disparar abans de final d'any el contractat en pirotècnica i que no es va poder disparar. Des de la falla Nicolau Andreu es va convidar a les falles a participar en el concurs/mostra de curtmetratges virtual que celebra per a en aquesta edició expressar la situació de tristesa, nostàlgia, etc. del col·lectiu. El president d'aquesta comissió, Rober Gómez, va afegir que “És el moment d'asseure's a parlar tots els presidents i reinventar-se, de tornar als orígens, viure la festa de dia i partir de zero.”


Per part seua, el president de Poble Nou, Toni Cabello, va mostrar la seua preocupació per la baixada del cens faller i va afegir que ara és el moment clau d'ajudar als fallers perquè a partir de març de 2021 es puga reactivar un altre exercici: “Estem en *off, ho veig tot negre i pense que caldria fer un pla de xoc per als fallers. Trobe a faltar comunicació de les autoritats a les comissions, perquè els presidents són els que han de donar la cara. I no veig desficaciat plantejar retardar les falles més enllà de març”. Finalment, el president de Saragossa, Martín Leal, va donar suport a la necessitat de plantejar ja diferents plans per a poder celebrar-les, al que Miguel Requena es va comprometre a donar pautes en el pròxim ple de novembre.


Reunió a Torrent per a marcar el full de ruta faller
En l'assemblea de presidents de Junta Central Fallera del passat dimarts, el regidor de l'ajuntament de València, Carlos Galiana, va anunciar que es van reunir a Torrent representants de Junta Central Fallera i de les grans poblacions on se celebren falles per a crear una taula de treball coordinada on es tracen diferents plans: mantindre falles al març, posposar-les quan la situació ho permeta, organització d'actes, com a ofrena, etc. Un grup de treball que es reunirà periòdicament per a marcar el full de ruta comú a les poblacions falleres.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
34.204.196.206

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.