Dilluns, 06 de Desembre del 2021

Actualitzada Divendres, 03 de Desembre del 2021 a les 15:35:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 29 de Octubre del 2020

El Ball de Torrent arriba al ple per a aconseguir ser Be Cultural Local

Aquesta actuació es troba emmarcada dins de l'estratègia de l'àrea de Cultura de promocionar el patrimoni festiu, artístic i cultural de la ciutat com són el mateix Ball de Torrent, la Setmana Santa torrentina, la festa de Moros i Cristians, l'Entrada de la Flor o Sant Blai

Torrent continua fent passos perquè el Ball de Torrent siga declarat Bé d'Interés Cultural de Rellevància Local. L'Ajuntament de Torrent continua treballant en aquesta iniciativa amb l'objectiu de realçar i promocionar una de les representacions més importants de la ciutat, en aquesta ocasió mitjançant una declaració institucional signada per tots els grups polítics amb representació en el consistori, que s'emportarà a ple municipal el mes vinent de novembre.
 

El Ball de Torrent és una coreografia que empra la sàtira i la crítica i que té els seus orígens en el S. XVIII. Es tracta d'una representació molt antiga la que fins i tot va arribar a actuar en les Corts de Madrid durant el regnat d'Isabel II.
 

És per tant un element cultural històric molt important per a la ciutat de Torrent pel qual l'ajuntament "està posant tot per la seua part perquè Conselleria atenga aquesta petició i que El Ball de Torrent aconseguisca el reconeixement que mereix", ha explicat la regidora de Cultura, Susi Ferrer .
 

La proposta continua avançant després que l'ajuntament executara diferents actuacions per a donar a conéixer-lo, com la seua posada en escena en Fitur 2019 a Madrid o la seua representació en la Setmana de l'Agricultura de Torrent en 2018.

"Aquesta acció està emmarcada dins de l'estratègia que ens hem marcat en l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Torrent, que tracta de donar visibilitzeu al patrimoni torrentí i traspassar fronteres, com continuarem fent amb altres festes i tradicions com la nostra Setmana Santa, els Moros i Cristians, l'Entrada de la Flor o Sant Blai.

 

Volem donar a conéixer la riquesa artística de Torrent mitjançant una de les representacions culturals més conegudes tant de Torrent com de la Comunitat Valenciana, com és el Ball de Torrent, que a més porta el nom de la nostra ciutat i que en els últims anys s'han encarregat de mantindre viva els dos grups culturals de la nostra ciutat, com són els grups de ball l'Ú i Dues i el Ball de Torrent, als quals cal agrair la seua labor de transmissió del nostre llegat cultural", ha matisat Susi Ferrer .

Comentari
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.212.120.195

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.