Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 27 de Octubre del 2020
FALLES

Junta Local suspen els actes de novembre que celebraven l'aniversari del Patrimoni

L'estat d'alarma ajorna l'acte de commemoració de la declaració de la festa de les falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO.

FOTO: Festa de Patrimoni, novembre de 2016. València.

 

L’OAM de la Junta Local Fallera de Torrent ha decidit posposar la celebració de l'acte de commemoració del Dia de la Declaració de la festa de les falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO. L’anunci el passat dissabte del nou estat d’alarma i els nous marcs normatius establits per Resolució de Conselleria han sigut suficients per repensar els actes i posposar dita celebració.

 

Així ho van informar en un comunicat, on expressaven que “Els nous criteris que, amb caràcter general, està aplicant l'administració a la celebració d'esdeveniments i la progressiva reducció de les possibilitats de celebrar estos actes, ens conviden al fet que, al costat de tot el col•lectiu faller de la ciutat, realitzem un exercici de responsabilitat i coratge, que garantisca la seguretat sanitària del conjunt de la ciutadania.”

 

D’aquesta manera s’ajornen fins nou avís la despertà del dissabte 21 de novembre, on de matí cada falla anava a fer una despertà disposada en una zona acotada per als participants, que sense moure’s i amb 2 metros de distància interpersonal havien de despertar als veïns i recordar este acte de Patrimoni. L’esdeveniment es va plantejar com una solució per gastar la pólvora que no es va poder disparar en març de 2020 i així donar eixida a este producte que està emmagatzemant en els tallers pirotècnics.

 

“Les Falles, exemple de solidaritat i responsabilitat social, compartim la greu preocupació que transmeten les últimes dades. I plantegem l'ajornament d'esta celebració, que tant de contingut simbòlic té per a nosaltres, amb la voluntat de celebrar-la més endavant, en la mesura en què les circumstàncies del moment ho permeten.”- continuava el comunicat. En l’aire queden també actes que s’anaven a celebrar en l’àgora del Parc Central i una exposició fotogràfica, on els representants de les 29 comissions havien d’assistir vestits de valencians.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.227.104.229

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.