Divendres, 27 de novembre del 2020

Actualitzada Divendres, 27 de novembre del 2020 a les 19:27:49 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 23 de Octubre del 2020

URBANISME

Els veïns de Parc Central reclamen l'obertura d'una via per a portar als seus fills al col·legi

La Portaveu popular, Amparo Folgado, ha visitat el camí, situat entre els carrers Barcelona'92 i Albaida, continuació dels carrers Melbourne'56 i Carlet, que diàriament recorren desenes de mares, pares i alumnes del Col·legi Sant Pasqual i l'I.E.S. La Marxadella que resideixen en aquesta zona de la ciutat

La Portaveu popular, Amparo Folgado, ha visitat el camí, situat entre els carrers Barcelona'92 i Albaida, continuació dels carrers Melbourne'56 i Carlet, que diàriament recorren desenes de mares, pares i alumnes del Col·legi Sant Pasqual i l'I.E.S. La Marxadella que resideixen en Parc Central. Ho ha fet per a reunir-se amb mares del barri i usuàries del camí que uneix Parc Central i La Marxadella.

 

Com ha pogut comprovar, el perill al qual s'exposen dia rere dia aquestes persones és considerable, sobretot quan han de creuar la C/ Albaida, on se situa un pas de vianants, amb nul·la visibilitat per part dels usuaris, a més de les altes velocitats a les quals circulen els vehicles.
 

Amparo Folgado ha manifestat que "el govern local ha d'executar immediatament l'aprovat pel Ple municipal el juliol de 2016, que és obrir un vial provisional entre els carrers Carlet i Melbourne'56, eliminant un punt negre al qual s'enfronten alumnes i les seues mares per a anar al col·legi".
 

Els populars demanden que, el govern de PSOE i Cs, realitze en aquest tram sense pavimentar una adequació, on existisca zona per al trànsit de vianants, millorant la seua seguretat i circulació, així com un vial per al trànsit de vehicles, disminuint considerablement el trànsit en el primer tram del carrert Albaida i els carrers 6 de desembre i Pare Méndez. D'aquesta manera, els barris de Parc Central i La Marxadella, així com la part alta del carrer Pare Méndez, quedarien units per aquest vial, ja previst en el PGOU de 1990, alleujant l'acumulació de vehicles en una de les principals eixides de la ciutat, la zona de l'Avinguda Joan Carles I.
 

La líder popular ha destacat que "l'Ajuntament va elaborar un pla de rutes segures al llarg del nucli urbà, per a millorar el trajecte a l'escola dels alumnes, però una zona com Parc Central, amb una població infantil elevada, té una connexió extremadament perillosa amb el centre educatiu més pròxim".
 

Des que es va aprovar la moció del PP l'any 2016, els populars han esmenat cada any el pressupost de l'Ajuntament perquè el PSOE incloguera la creació d'aquest carrer, tal com es va aprovar pel Ple del consistori, encara que sempre ha sigut rebutjada pel PSOE i ara pels seus socis, C's.
 

Millora de la seguretat viària en el carrer Albaida
Al fil d'aquesta visita, la Portaveu del Grup Popular, també ha recordat la importància d'instal·lar reductors de velocitat adequats en el carrer Albaida, sol·licitat pels populars fa dues setmanes, ja que la velocitat a la qual passen els vehicles per aquesta via és desmesurada.
 

En concret, el pas de vianants situat en aquest encreuament està precedit per un reductor de velocitat de xicotetes dimensions, que té un efecte mínim sobre els vehicles, per la qual cosa passen a una velocitat elevada i fent cas omís als vianants que ho utilitzen.

Comentari

Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
34.237.138.69

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.