Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 20 de Octubre del 2020
PARTIT POPULAR

Laberint sanitari

L’última setmana del mes de setembre, l’Ajuntament de Torrent, anunciava que, el Centre Auxiliar de Sants Patrons, tornaria a albergar els serveis de medicina familiar. Els veïns del Centre històric tornen a gaudir de l’assistència sanitària primària en el seu centre de referència, després que la Conselleria decidira traslladar al personal mèdic i d’infermeria de capçalera al Centre del C/ Xirivella, després de l’irrupció de la pandèmia. Este guany no és ni més ni menys que l’èxit de la mobilització dels veïns i personal sanitari, que després de la fi de l’estat d’alarma i el no retorn d’aquest servei, van recórrer a aquest Grup Municipal, al no rebre resposta per part del govern de PSOE i Cs, recollint signatures perquè la Conselleria revocara esta decisió.

 

Ara bé, esta consecució és un miratge dins del sistema sanitari, ja que el servei d’atenció primària en els centres de salut s’aproxima al caos. Pacients, personal administratiu i sanitaris es troben en una situació límit. Els primers, a causa del farragós camí, laberíntic, que han de recórrer per a rebre atenció en el seu ambulatori, telefònica o presencialment. Els segons, en realitzar jornades maratonianes de treball, atenent un centenar de persones cada dia, i en moltes ocasions siguent el blanc de l’enfadament dels pacients que, en raó, encara que al receptor equivocat, manifesten.

 

Hui dia, demanar una cita en el teu metge de família, és una prova de resistència. Comences seguint les recomanacions de la Conselleria, entrant en l’app GVA+Salut per a sol·licitar la teua cita. Després de múltiples errors i missatges d’error, recorres al telèfon per a demanar-la. Si després de 70 o 80 crides, aconsegueixes aqueixa estimada cita, pots donar-te amb un cant en les dents. Finalment, pots recórrer a guardar una cua d’entre hora i mitja i dues hores, perquè al final, els abnegats treballadors del centre de salut, et diguen que ja no queden cites disponibles. Intente-ho de nou la setmana que ve.

 

D’altra banda, els sanitaris atenen les cites telefòniques, entre 50 i 100 al dia, i després es desplacen per a donar atenció a totes les persones que, donades les seues malalties, no poden ser ateses per telèfon. El personal de recepció, tres quartes parts del mateix. D’aquesta forma, pacients enfront de personal sanitari, sanitaris enfront de pacients. I la responsable, la Conselleria, indemne.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.171.20

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.