Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 19:14:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 20 de Octubre del 2020
CIUDADANOS

Celebracions diferents

El passat 9 d'octubre va ser un Sant Donís diferent en tot. El gest de fer-los a les xiques de la meua vida, la meua dona i les meues filles, la tradicional "mocaorà" amb el seu mocador i els seus massapans, la seua "piruleta i el seu "tronador" ens feia recordar que era el dia de la Comunitat Valenciana. No obstant això, no vam poder traure "Nostra Real Senyera" al carrer ni passejar-la en solemne processó com en anys anteriors. Tampoc escoltar els bitols de la gent en veure-la passar. Ni vam poder gaudir del clàssic concert de música ni del castell de focs artificials com a colofó d'aquest dia dels valencians i valencianes en el nostre municipi.

 

Aquest 2020, a Torrent celebrem un emotiu acte institucional a porta tancada en la sala d'actes de l'Ajuntament, complint les màximes mesures de seguretat sanitària. I amb això ens vam haver de conformar. Perquè la situació així ho requereix i tots els que assistim ho vam entendre i respectem. No sols trobem a faltar els torrentins i les torrentines la processó cívica, sinó també l'acte que se li fa el dia d'abans en el "carrer del ganao" o l'ambient festiu que engalana Torrent.

 

El coronavirus tampoc ens ha permés celebrar com sempre el 12 d'octubre, el dia de la Hispanitat. Data assenyalada i commemorativa en el nostre calendari perquè ens uneix com a nació i tot el que això representa.
A pesar que alguns estiguen obstinats a trencar-ho, populistes i nacionalistes, i altres també sembla que li ho vulguen permetre; per sort, la gran majoria dels espanyols estem molt orgullosos del que som i el que hem aconseguit caminant de la mà. Molt més que matant-nos entre nosaltres. Per això és lamentable que encara hi haja part de la societat i uns certs partits polítics que prefereixen fomentar aquesta ruptura de la nació abans que asseure's a dialogar i anar creixent junts.

 

Desgraciadament, s'està forjant i venent un sentiment extremista en la societat, que no entén que Espanya és de tots i que en aquest magnífic país cabem tots. Des de Ciutadans, formació constitucionalista a la qual represente, estem treballant per a frenar-ho. Considere que en la nostra convivència social, de país, ha de prevaldre el respecte i el consens. No la confrontació. Continuem lluitant per abraçar una Espanya de ciutadans lliures i iguals.

 

A més, el mateix dia de la Hispanitat, la meua benvolguda Guàrdia Civil celebra la seua Patrona, la Verge del Pilar. Doncs bé, que aquest país, que aquesta Comunitat, que aquest "poble" de Torrent es faça fort en els pilars que han de prevaldre: solidaritat, respecte i sentit comú. Així, i només d'aquesta manera, aconseguirem doblegar la corba per sempre i dir adéu de manera definitiva a aquesta pandèmia.

 

Des de Ciutadans (Cs) Torrent seguim convençuts que el millor és estar més units que mai. Per això, em quede amb aqueix sentiment solidari. I en aqueixa mateixa línia, vull acabar com resa el nostre himne: Per a ofrenar noves glòries a Espanya, tots a una veu, germans vingueu. Visca Torrent!, Vixca la Comunitat Valenciana!, i Visca Espanya!

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.135.224

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.