Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 20 de Octubre del 2020
VOX

“Enduriment de la llei d’okupació”

No puc deixar passar aquesta oportunitat que, novament m’ofereix la redacció d’aquest mitjà, sense tractar un gravíssim tema que suscita gran preocupació, impotència i indefensió entre els nostres veïns. Em referisc a l’”okupació” il·legal d’habitatges, xalets i fins i tot locals, fets que estan ocorrent en bona part del nucli urbà de Torrent, El Vedat i especialment en la zona de Calicanto.

 

Són diversos mesos els que, des del Grup Municipal de VOX TORRENT, estem immersos en aquest problema, perquè la indefensió i desprotecció jurídica a la qual s’enfronten els propietaris d’habitatges a l’ésser aquestes ocupades per habitants de manera il·legal, és francament flagrant. Resulta inacceptable que l’article 33 de la Constitució Espanyola, on es recull i es reconeix el dret a la propietat privada, es veja vulnerat de manera sistemàtica pels qui tenen la potestat d’aplicar-lo; perquè o callen o es mostren benèvols amb aquesta il·legalitat.

 

És una evidència manifesta que aquest fenomen va a l’alça i resulta necessari una legislació més dura i eficaç; de fet, som el país que més problemes té per a solucionar aquesta situació. Les polítiques locals vénen emanades de les quals promulga el Govern Central, és a dir, no són alienes i per tant haurien de ser un referent, però si el Govern de la Nació no es manifesta, el govern local es mostra còmplice de tal inacció; i aquesta complicitat no fa més que enervar la paciència dels torrentins, els qui contemplen amb impotència com els seus habitatges són ocupats il·legalment, provocant destrosses, seriosos conflictes i problemes de salubritat en les comunitats de veïns on es produeix l’”okupació”; sense que l’Ajuntament, almenys, intervinga o intercedisca per fer complir la normativa de sanitat.

 

Tots tenim un límit i els nostres ciutadans necessiten una resposta ràpida i eficaç davant aquesta injustícia. La llei ens empara, però quin recurs li queda al torrentí enfront de tal incompliment sistemàtic? Des de VOX sol·licitem enduriment de la legislació, igual que succeeix en altres països veïns. Demanem empara i protecció per a aquells que veuen ocupar els seus habitatges amb total impunitat i fem responsables a totes les administracions que no eviten aquesta injustícia.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.206.160.129

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.