Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 23 de Abril del 2024 a les 11:39:51 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 20 de Octubre del 2020
ENTREVISTA AL REGIDOR D'ECONOMIA DE TORRENT

Campos: "Enguany treballem un esborrany de pressupost que sí arribarà al ple”

Després de quatre anys de bloqueig pressupostari, el regidor d’Hisenda socialista treballa amb la tranquil·litat que enguany sí que s’aprovaran

És regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Torrent des de l’any 2015. Va ser una de les primeres veus que demanava renovació, i després de batre’s a Jesús Ros i perdre, va ser integrat dins del seu equip. Republicà declarat, malgrat la seua joventut, ostenta el càrrec de secretari general dels socialistes de la comarca i és diputat provincial d’Esports des de 2019.

 

Què s’ha fet perquè en aquests moments Torrent té un dels índexs de contagi més baixos d’Espanya? Afortunadament és així, encara que no és una cosa de la qual calga traure pit, i cal ser molt prudent perquè la situació és molt canviant. Gràcies a l’esforç de la societat torrentina, que malgrat ser una ciutat tan dinàmica, ha entés que cal ser prudents i seriosos. I aqueixa és la clau que tinguem hui una xifres tan positives. A més de totes les mesures sanitàries, el sentit comú i la responsabilitat individual.

 

Després de molt de temps de queixes, recollides de signatures del PP, d’encreuaments de declaracions. Sants Patrons ha tornat a obrir les seues consultes de metges de família. Jo crec que el positiu és el treball, i no l’aparador mediàtic. Les recollides de signatures contribueixen a la desesperança. L’important són les reunions que es van tindre, que la consellera haguera vingut a Torrent, i que es reivindicara aquest servei. El treball conjunt, d’unitat, és el que compte en una situació com aquesta, que ha canviat tot, inclòs com s’havia de prestar el servei sanitari de primera instància, i no eixir cada dia en un periòdic.

 

El PP ha criticat la moció de PSOE i Cs com un brindis al sol Nosaltres no estem en aqueixa carrera de fotografies, ni ser el primer a ser el primer a presentar mocions. Donar respostes a la gent és que hi haguera una instrucció de la fiscalia General i del Ministeri de l’Interior per a alleugerir el procés quan hi ha una ocupació. Això és actuar i donar resposta. L’ocupació d’un habitatge no sols té a veure amb les ocupacions. Amb Rajoy les ocupacions van pujar de 4.000 a 12.000, perquè no hi havia capacitat de poder tindre un habitatge. Cal entendre que és un problema amb moltes arestes, i que el PP està amplificant només una part del problema, oblidant-se de les altres arestes.

 

Com està funcionant la campanya d’IDEA’T de la targeta +25? La veritat és que està funcionant molt bé, estem parlant de compres directes que es poden fer en 170 comerços de la ciutat, amb una gran varietat, i un regal de 25% per comprar a Torrent. I ja avance que l’Ajuntament està considerant ampliar aquesta campanya amb major disponibilitat econòmica. És important que el nostre comerç local veja que el seu Ajuntament i els seus veïns estan al seu costat.

 

Se acerca el debate de presupuestos, ¿va a bajarse el IBI?. Jo el que no vull és que gent pensa que li enganyem. El PSOE va prometre que no apujaria impostos, i de fet hem baixat algunes taxes. Enguany volem bonificar la plusvàlua de primera residència, però cal entendre que com menys ingressem menys diners tindrem menys per a fer costat al comerç, per a atendre des de serveis socials a persones que no estan tenint oportunitats, fomentar la formació per a aconseguir ocupació, i ajudar a activitats afectades per la Covid. Si no hi ha rigor, no podrem fer-ho. El que no volem és fer falses promeses, i que després s’hagen de baixar la qualitat dels serveis, o que augmente el deute municipal a 60 milions com va passar amb el PP.

 

De cara al pressupost de 2021, se suposa el suport de Cs, S’asseurà amb l’oposició? Vivim en una societat diversa, i el govern municipal ha de governar per a tots. És veritat que podré fer un esborrany de pressupostos que saps que arribarà al ple. És veritat que tindrem més tranquil·litat, però jo crec que la gent vol que els polítics busquem espais de trobada. L’oposició no té per què representar al NO sistemàtic, pot contribuir en una situació excepcional i estar a l’altura, com va ser el Pla Anticovid de març.

 

Com a diputat provincial, Hi haurà alguna inversió important per a 2021? Veurem prompte l’autovia a Montserrat? La Diputació ha augmentat el fons de compensació municipal, que ha triplicat la dotació, i enguany tindrem una mica més d’1 milió per via d’aquests fons. L’autovia està en procés de liquidació, i és veritat que amb la pandèmia s’ha retardat, però prompte tindrem el projecte de desdoblament. A més, en 2021, s’anunciarà per l’alcalde i el president de la diputació una millora molt important. No és un projecte concret, però serà un anunci que prompte es realitzarà per totes dues parts.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.140.188.16

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.