Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 19 de Octubre del 2020
FALLES

JLF aprova 250.000 euros de pressupost pel pròxim exercici

Les declaracions de Barceló sobre la cancel·lació de les falles, mentres no hi haja vacuna ha sentat com un jerro d’aigua freda entre les comissions falleres

El Consell Rector de l’OAM Junta Local Fallera de Torrent va aprovar amb els vots a favor del PSOE, Ciutadans i delegats fallers el pressupost de 2021 per a l’ens amb un import de 250.000 euros. En aquesta votació es van abstindre els representants del PP, Compromís i Vox, al no tindre clara aquesta partida davant la situació actual per la Covid-19.

 

Tal com ha comunicat el vicepresident de Junta Local Fallera, Miguel Requena, el pressupost per al pròxim exercici s’ha reduït un 15% sobre el pressupostat en l’exercici anterior, davant el requeriment municipal. Per la seua part el PP va demanar un full de ruta que aclarira quins actes o línies d’actuació es desenvoluparan i que es deixen fer actes, per a poder activar l’economia local i les empreses relacionades amb el sector. Tal com va afirmar Amparo Folgado: “La proposta de pressupost és poc realista. Necessitem un full de ruta. Tenim clar que no es desenvoluparan les falles tal com les coneixem, però tampoc és acceptable no fer res, ja que l’alcalde i regidor van manifestar en el passat ple que quedaven desautoritzats qualsevol tipus d’acte en via pública o en dependència municipal”.

 

Per part seua, Pau Alabajos, portaveu de Compromís, advoca perquè part del romanent de 166.000 euros no executats de 2020 s’incorporen al nou pressupost per a ajudar les empreses de Torrent destinades a la indumentària, ja que són les que més estan patint la cancel·lació dels actes i la no renovació de representants. Al novembre la Junta Local ha planejat una macrodespertà conjunta, cada falla en el seu barri, per a celebrar l’aniversari de la declaració de les falles com a Patrimoni de la Humanitat, per la Unesco.

 

Per la seua part també han plantejat realitzar concursos virtuals de influencers en TikTok i Instagram, així com recuperar el concurs de declamació infantil en les seues diferents categories. Queden encara en l’aire els actes de la setmana fallera, com ara l’Ofrena, on Junta Local està estudiant diferents alternatives que encara es desconeixen. Les delcaracions de la Consellera de Sanitat, Ana Barceló, que afirmaven que no hi haurà falles, mentres no hi haja vacuna ha sentat com un jerro d’aigua freda entre les comissions.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
34.201.19.151

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.