Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 30 de Setembre del 2020
POLÍTICA

PSOE i C's prensentarán en ple una moció alternativa al PP contra els okupes

Campos i Claramonte aposten per promoure més habitatge públic i atallar les ocupacions aplicant la llei

Un dia després de la visita de la líder del PP de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, la coalició de govern de Torrent formada per PSOE i Ciutadans ha anunciat que presentarà una moció al ple municipal d'aquest dijous en defensa de la propietat privada i el dret a l'habitatge, reivindicant tots dos com a eixos essencials de la nostra convivència com a societat.

El portaveu de l'equip de govern, Andrés Campos, ha manifestat que “malgrat que a Torrent els intents d'okupació són casos aïllats i en general se solen solucionar ràpid aplicant la Llei i amb la intervenció de la Policia Local i Nacional, el tema de l'habitatge és un tema que ens preocupa i per això presentem aquesta moció que defensa els drets dels propietaris, al mateix temps que continuem treballant en mesures per a pal·liar aquest fenomen i per a facilitar l'accés a l'habitatge, promovent accions com la construcció d'habitatges protegits en règim de lloguer assequible per als joves”.

Així, considerant les circumstàncies econòmiques i de desocupació que ha patit el nostre país des de la crisi econòmica de 2008 i de nou amb les conseqüències de la pandèmia del Covid-19, cal promoure per part de l'Administració una política pública d'habitatge. Aquestes noves polítiques, que han de col·laborar amb l'empresa privada i el conjunt dels agents socials, ha d'anar encaminada a trobar solucions d'habitatge per a les famílies en condicions més complicades o en risc d'exclusió, de manera que garantim els drets constitucionals.

Raúl Claramonte, portaveu de Cs Torrent ha assenyalat que "l'okupació il·legal és una qüestió que cal atallar i des de l'equip de govern estem treballant conjuntament per a reclamar la coordinació institucional amb la finalitat de resoldre aquest assumpte. Considerem que la defensa i el dret a la propietat privada no és incompatible amb el dret a un habitatge digne. En aquest sentit apostem per ajudar als veïns en situació de vulnerabilitat social i reforçar els serveis socials del nostre municipi".

Un altre dels objectius del document és fomentar la implicació activa i àgil de l'Administració de Justícia i les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat en la defensa d'aquests drets. A més de refermar el compromís de l'Ajuntament i especialment del seu Policia Local en el servei a la ciutadania i la defensa dels seus drets.

Finalment, amb aquesta moció es pretén fer patent la fermesa de la Fiscalia General de l'Estat per les seues instruccions d'unificació de criteris i agilitació dels procediments a escala nacional.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.15.225.173

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.