Dilluns, 17 de Juny del 2024

Actualitzada Divendres, 14 de Juny del 2024 a les 16:19:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 28 de Setembre del 2020
EDUCACIÓ

Generalitat considera inviable canvis en l'horari escolar per a enguany

Una plataforma de famílies de col·legis concertats de Torrent està recollint signatures per a poder realitzar una consulta que permeta l'horari continu en infantil i primària

No hi haurà canvis. La situació especial de pandèmia i els canvis realitzats enguany per a afrontar-la no possibiliten la celebració de consultes. Així ha respost la conselleria d'Educació davant les reclamacions i manifestacions realitzades per famílies de col·legis concertats de la ciutat que l'any passat tenien horari partit. Actualment aquests centres tenen un horari partit de 9 a 12.30 i de 15.00 a 16.30, excepte el col·legi Trinitàries que els divendres finalitzen a les 14.00 hores.

Des d'Educació consideren que el procediment establit per a canviar el tipus de jornada escolar requereix del màxim consens entre els pares i mares del centre i que “en l'actual situació de pandèmia no es donen les circumstàncies idònies per a convocar votacions en els centres docents”, han assenyalat a preguntes de L'Opinó de Torrent. Segons fons de la conselleria d'educació, “no es pot canviar la jornada escolar sense un procediment de votació de les famílies com el que està regulat i per això s'ha decidit mantindre els mateixos horaris que en el curs 2019-2020, ja que moltes famílies estan adaptades a l tipus d'horari del seu centre educatiu i són sabedores de l'horari que tenen”.

El passat 4 de maig la Secretaria Autonòmica d'Educació i Formació Professional va signar un decret pel qual s'estableix el marc indicant que “les directrius d'actuació a desenvolupar durant el tercer trimestre del curs 2019-2020 i l'inici del curs 2020-2021, davant la situació de crisi ocasionada per la Covid-19, l'horari general i la jornada escolar dels centres per al curs 2020-2021, serà la mateixa que per al curs 2019-2020".

Una plataforma de famílies recull signatures per a poder votar
Al voltant de mig miler de famílies dels col·legis concertats de Torrent s'han unit per a demanar la jornada contínua, en Infantil i Primària, amb motiu de la pandèmia. Primer van recollir signatures a través de Change.org per a presentar-les a la Conselleria d'Educació, però al no ser vàlides han iniciat la petició de signatures en paper amb signatura.

La campanya s'està movent, principalment a través de les xarxes socials i grups de Whatsapp i Telegram. L'objectiu d'aquesta iniciativa és evitar realitzar diversos desplaçaments al dia i amb això les aglomeracions que es poden formar a les portes dels centres escolars. Representants d'aquest grup de famílies s'han reunit, tant amb els diferents col·legis i segons indiquen "de moment és impossible".

Des de la plataforma demanen que es convoquen eleccions perquè siguen els pares els que decidisquen l'horari dels seus fills, "amb la pandèmia i aquest horari ens obliguen a acudir al centre quatre vegades al dia, amb el perill que això comporta i si s'aplicara la jornada contínua es reduirien les aglomeracions a les portes del centre", ha assenyalat Mónica Mata, portaveu improvisada d'aquest grup.

Els organitzadors han aconseguit fer-se un buit en els mitjans de comunicació i es plantegen la possibilitat d'una vaga de "aules buides" dijous que ve 1 d'octubre, dia que dóna principi l'horari de jornada partida. "Volem que se'ns escolte i si és necessari convocarem una vaga d'aules buides el dijous 1 d'octubre i no portarem als nostres fills al centre a la vesprada", ha avançat Mónica.
Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.1.225

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.