Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 23 de Abril del 2024 a les 11:39:51 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 28 de Setembre del 2020
POLÍTICA

Vox denuncia que segueix són rebre la documentació municipal en castellà

La formació ultraconservadora adverteix que recorrerà al Síndic de Greuges per la vulneració del seu dret a rebre informes en les dues llengües cooficials

El grup municipal de Vox a Torrent ha reiterat la seua queixa davant l'Ajuntament per seguir sense rebre la informació municipal en castellà. El grup ultraconservador, que té 2 regidors des d'el mes de juny passat de 2015 ha recordat que el propi Ajuntament els va reconéixer eixe dret el passat 13 de setembre de 2019. El seu portaveu, Salvador Benlloch, a través d'una nota de premsa ha advertit que de no canviar la situació acudiran al Síndic de *Greuges.

El motiu pel qual Vox considera que no vol rebre la informació en valencià és perquè "la utilització del valencià normalitzat que és el català i el qual ens volen imposar des de les escoles fins a les institucions", assenyalen. "Hem demanat i continuem demanant que tota comunicació escrita que es faça des de l'Aj. i a través del funcionariat se'ns trasllade en castellà. Doncs bé al cap d'un any d'exigir-ho constantment i segons escrit núm.: 2019012359 del propi Ajuntament de data 13 de setembre 2019 se'ns reconeix el dret a això segons a) article 15 de la Llei 39/2015, 1 d'octubre b) articule 77 Llei 7/1985, de 2 Abril i c) articule 5 del Reglament Municipal Per a la Normalització Lingüística de l'Ajuntament de Torrent , de 24 Gener 2005 però *iguen ignorant el nostre dret malgrat les nostres queixes, supliques i precs aquests últims manifestats successives vegades en els Plens.

Tots els torrentins tenen el dret al fet que reben els documents en castellà i que els funcionaris es dirigisquen a ells en castellà si així ho desitgen. El portaveu de Vox a Torrent recorda que aquests precs en els plens "s'han fet en presència del nostre alcalde, que, encara que diu i manifesta la seua voluntat de complir, donant ordres públicament, observem com se'ns menysté".

Queixa a Sindic de Greuges
Des de Vox han assegurat que han demanat empara a Consell de Transparència "perquè exigisca al nostre ajuntament complir amb la llei i l'acord municipal. També ho anem fer extensiu al Sindic de Greuges", assenyalen. "El més important és que sàpien els torrentins que el govern municipal, i en això faig responsable al senyor Alcalde, que no té voluntat de complir amb la llei que ens assisteix", ha dit Benlloch, que acusa a Ros de menystindre'ls tant als dos regidors com als votants torrentins que els han donat suport.

"Ja n'hi ha prou de fer-nos creure d'una banda que som un poble solidari i d'acolliment, i per l'altre la documentació que es despatxa en ajuntament ve tot en “català” establint diferències entre els nadius de la població i els que s'incorporen a la vida torrentina", reiteren. "No pot ser que se'ns tracte als votants de Vox de racistes i xenòfobs per part de l'equip de govern i establisquen diferències lingüístiques amb aqueixos immigrants que segons ells secunden", critiquen des del partit verd-i-blanc, que titlla de hipòcrita i mentider a Ros per dir una cosa i després fer el contrari.
 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.216.190.167

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.