Dimarts, 19 de Octubre del 2021

Actualitzada Dilluns, 18 de Octubre del 2021 a les 12:42:54 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 28 de Setembre del 2020

MEDI AMBIENT

S’inicia la campanya de control de la processionària del pi en parcel·les privades

Des de hui, 28 de setembre, fins al 27 d’octubre, la ciutadania pot sol·licitar el servei de tractament amb endoteràpia

L’Ajuntament de Torrent ha iniciat hui, 28 de setembre, la campanya de control de la processionària del pi. Així, a través de l’empresa municipal Nous Espais, la ciutadania pot sol·licitar el servei de tractament amb endoteràpia en parcel·les privades. Aquest tractament és un mètode alternatiu de tractament fitosanitari dels arbres respecte dels tractaments aeris tradicionals. D’una banda, destaca l’absència o atomització de productes químics en l’ambient i, per una altra, la innocuïtat total per a la salut de la ciutadania i que es pot utilitzar en qualsevol hora del dia. També té l’avantatge de poder focalitzar el tractament i evitar així els processos indiscriminats.

 

La endoteràpia consisteix en la injecció, en el tronc, d’una substància nutritiva o fitosanitària que es distribueix per tot el sistema vascular de la planta. En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient, Francisco José Arnau, ha expressat que “es tracta d’una nova tècnica que ja hem utilitzat en les campanyes anteriors i que ha demostrat la seua efectivitat, a més de respectar el medi ambient perquè manca de substàncies químiques”. Després del procés, els tècnics realitzen un seguiment per a comprovar l’efectivitat i, al mateix temps, fer treballs de retirada si existira algun niu.

 

La millor manera d’evitar l’aparició de les bosses i posteriorment de les erugues, que són perilloses per a la salut de les persones i els animals, consisteix en la realització de tractaments preventius, quedant els pins protegits i així evitar l’aparició de les bosses de niu. La prevenció, amb el tractament adequat, durant la tardor és el mètode més efectiu per a evitar problemes durant la primavera, quan les erugues fan la seua ‘processó’.

 

Les sol·licituds dels particulars es poden descarregar des de la pàgina web: www.nousespais.es, on trobaran la informació complementària, o bé recollir en les oficines de la Plaça Major, 31. El període de presentació de sol·licituds és des de hui, 28 de setembre, fins al 27 d’octubre, podent entregar l’imprés a les adreces: jardineria@nouespais.es / nousespais@nousespais.es. També es pot consultar tota la informació en el següent enllaç:

https://bit.ly/2G4GKQU

Comentari
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.235.179.111

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.