Dissabte, 27 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 24 de Setembre del 2020
DEBAT SOBRE L'ESTAT DE LA COMUNITAT

Puig anuncia l'inici d'obres abans de dos anys dels nous jutjats

El president de la Generalitat ha anunciat també un ambiciós pla d'inversions en Sanitat. L'esperat centre de salut de Parc Central de Torrent podria estar inclòs en l'ambiciós pla sanitari de Puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat un "ambiciós" Pla de construcció, ampliació i reforma de centres sanitaris d'atenció primària i hospitals per a garantir les noves necessitats assistencials, que estarà dotat amb 874 milions d'euros. Dins d'aquest pla podria estar inclòs el centre de salut de Parc Central que l'alcalde de Torrent, Jesús Ros, esperava que tinguera partida econòmica "real" en els pressupostos de la Generalitat de 2021.
 

En el seu discurs en el debat sobre l'estat de la Comunitat, ha explicat que, per a reformar i modernitzar els edificis de Primària, s'invertiran 228 milions d'euros, i per als hospitals 646 milions, tot això dins de l'Estratègia Valenciana de Recuperació 2021-2027. A més, ha anunciat un Pla d'Infraestructures de Serveis Socials, dotat amb 510 milions d'euros, que inclourà un Pla de Construcció de nous centres, residències, cases d'acolliment i habitatges tutelats i un Pla de Millora de Centres Propis per a la reforma integral dels centres de la Generalitat.
 

Puig ha avançat així mateix un Pla de Dignificació del parc públic d'habitatges, dotat amb 375 milions d'euros, i un Pla d'ajudes per a la rehabilitació del parc d'habitatges privat, amb 129 milions.
 

Puig recorda també el Palau de Justícia de Torrent
En matèria judicial, a la fi d'any hi haurà tres nous jutjats –un per província– per a assumptes relacionats amb la pandèmia, i tindrà més funcionaris en els jutjats, mentre que en els pròxims dos anys s'escometrà la inversió més gran en infraestructures judicials en les dues últimes dècades.
 

Segons el president, el pressupost per a aqueixes inversions judicials serà de 197 milions, i es completarà amb un projecte, ja adjudicat, de 18 milions, per a digitalitzar la justícia i substituir el paper per l'expedient digital. Ha precisat que, en els pròxims dos anys, s'iniciarà la construcció de 6 nous palaus de Justícia (Alacant, Gandia, Torrent, Llíria, la Vila Joiosa i el TSJ), s'ampliaran 3, es rehabilitaran 2 i es milloraran 26 seus judicials.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.118.30.253

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.