Dimecres, 08 de Maig del 2024

Actualitzada Dimecres, 08 de Maig del 2024 a les 12:20:51 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 23 de Setembre del 2020
MEDI AMBIENT

Torrent aposta per un nou model de gestió dels residus

La ciutat inicia el procés de participació del Pla Local de Gestió de Residus Domèstics i Assimilables del municipi

Ahir va tindre lloc la primera sessió del procés de participació del Pla Local de Gestió de Residus Domèstics i Assimilables de Torrent. A la sessió van assistir representants de diverses associacions del municipi. L’objectiu és involucrar en el procés sectors rellevants quant a la generació de residus a la ciutat perquè donen la seua visió de com millorar la recollida selectiva i reduir la producció de residus domèstics a Torrent. En l’acte van estar presents representants de la Junta Local Fallera, Creu Roja, FAC, FAVBUR, AV El Vedat, ADISTO, El Ball de Torrent, Cors oberts, entre altres.

El procés de participació seguirà amb una segona sessió presencial el 6 d’octubre i es complementarà amb un període online per a possibilitar la col·laboració de la ciutadania en general. Per a la participació s’habilitarà un qüestionari que estarà obert del 7 d’octubre al 7 de novembre.

Aquest procés s’emmarca dins dels treballs d’elaboració del Pla Local de Gestió de Residus Domèstics i Assimilables del municipi (PLGRDA); un pla d’acció amb la implementació del qual es pretén aconseguir els objectius de reciclatge de les diferents fraccions de residus domèstics que s’exigeix en la normativa en vigor. Les aportacions rebudes pels i les participants en el procés de participació s’incorporaran al disseny de les millores que es poden implementar per a aconseguir els objectius previstos. Entre aquestes millores s’inclourà el canvi de model de recollida actual cap a un altre que afavorisca la recollida selectiva i també la posada en marxa d’accions de comunicació, sensibilització i prevenció, així com de regulació, seguiment i control.

La normativa Europea en matèria de residus i la seua transposició a l’ordenament jurídic espanyol centren els seus objectius en la prevenció i reciclatge, seguint el principi de jerarquia següent: prevenció, reutilització, reciclatge, recuperació amb altres finalitats (com la valorització energètica) i eliminació.

A la Comunitat Valenciana, el Pla Integral de Residus 2019-2022 (PIRCVA) fixa uns objectius de reciclatge del residu domèstic generat que es van incrementant anualment fins a reunir el 67% en 2022. A més, s’exigeix la recollida separada del bioresidu amb un objectiu de recuperació del 50% per al 2022. Actualment, el rendiment de recollida selectiva en el municipi de Torrent no arriba al 10%.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.138.200.66

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.