Dijous, 18 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 23 de Setembre del 2020
ENTREVISTA

Gozalvo: “Ros ha deixat abandonat el patrimoni mediambiental de la nostra ciutat”

El regidor del PP qualifica de motiu polític l’oblit de l’equip de govern socialista del projecte de la restauració de la pedrera que es va consensuar amb els implicats

José F. Gozalvo està casat i té dos fills, veí del barri de l’Alter forma part activa de l’associació de veïns de L’Ermita a més d’estar molt integrat dins de les tradicions culturals i festives de la localitat. Durant les dues legislatures que va governar el PP va ser regidor de Medi Ambient i delegat de Participació Ciutadana i amb ell fem un repàs de l’actualitat local.

 

Com analitza el PP i com veu les dades de la pandèmia en la localitat?  Des del PP sempre hem demanat fer proves PCR quan sigues necessàries com el cas de les proves a tots els funcionaris de l’Ajuntament. Pareix que per ara Torrent no ha tingut massa rebrots però no cal abaixar la guàrdia.

 

Els xiquets i xiquetes han tornat a l’escola set mesos després, creu que s’ha fet tot el possible per a aconseguir una tornada a les aules segures? Cal reconéixer el gran esforç que han fet tots els centres escolars davant d’aquesta pandèmia perquè els menuts puguen tornar a classe. Nosaltres hem demanat a la conselleria d’Educació que es feren proves PCR a tot el personal docent però hui en dia no s’han fet com una mesura de protegir a la comunitat educativa com han fet moltes empreses.

 

El PP ha tornat a demanar una brigada forestal per El Vedat. Seguim esperant, encara que en octubre de 2019, es va votar a favor en el ple municipal. Sense anar més lluny, Ciudadanos la va demanar en el seu moment quan encara era oposició i ara que forma part del govern municipal de Ros i a més el portaveu de CS és regidor de El Vedat, no la veu tan necessària.

 

Com exregidor de medi ambient amb el seu partit durant dues legislatures, com veu el treball del govern de Ros en aquesta matèria? En 2007 el nostre partit es va encontrar que el patrimoni natural i etnològic de Torrent estava oblidat i abandonat i a poc a poc començarem a treballar a recuperar-lo, primer en les fonts, després restaurarem els arquets, la zona de El Pantano i altres iniciatives que hui en dia estan oblidades i abandonades per l’equip de Jesús Ros. No només és important la part urbana de Torrent, també ho és la part natural i mediambiental. Està tot perdut i demane a Jesús Ros que li done la importància que té, és una llàstima que es perda aquesta part del patrimoni i si es continua no fent res, serà així.

 

Un altre tema totalment oblidat és la restauració de la pedrera de la Serra Perenxisa. Totalment i per un motiu polític. Perquè el PP va treballar amb els agents implicats i va inclús presentar un projecte que amb el canvi de govern tot el treball es va deixar en un calaix. I crec que es va perdre una oportunitat molt bona perquè s’arreplegava la inquietud mediambiental, la inquietud dels agricultors perquè s’arreplegava una bassa per a reg i punt de recàrrega en cas d’incendi.

 

Un altre tema que preocupa al seu partit és el barri de l’Alter on els seus veïns demanen un pla integral. Des de l’associació de veïns de l’Ermita, on forme part demanen un pla més enllà. Els veïns i veïnes del nucli antic volen un pla que puga revitalitzar el barri. Estem detectant que en els últims anys l’Alter està envellint-se i morint amb més cases tancades que habitades. Un pla que ja ha funcionat en altres ciutats i aconseguir que el barri torne a ser atractiu per a viure i per a tots.  Pel polític és més fàcil fer carrers nous que mantindre i cuidar els carrers.

 

El PP ha arreplegat firmes perquè Sants patrons torne a donar servei d’atenció primària i qualifica la gestió dels ambulatoris de “tercermundista”  Des que va començar la pandèmia Conselleria va traslladar els dos metges de família que donaven un servei molt important. En aquesta part de la ciutat viu molta gent major que ha de traslladar-se quasi un quilòmetre per a rebre assistència sanitària. I no es pot tindre a centenars de persones, sobretot majors, fent cues a les portes dels centres de salut.

 

Finalment Sánchez ha deixat que els Ajuntaments puguen fer ús dels seus romanents després que el Congrés tombara el seu decret llei on recomanava entregar els seus estalvis Afortunadament aquest decret del govern no ha tirat endavant. Va ser un decret que Sánchez no va voler consensuar en ningú. Era incomprensible que els Ajuntaments que no hi hagueren gastat el seu superàvit, per qualsevol raó, hagueren de donar els seus diners al govern per a recuperar-lo després en 15 anys, sigues del PP o sigues del partit que sigues això no s’entén.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
52.14.224.197

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.