Dilluns, 17 de Juny del 2024

Actualitzada Dilluns, 17 de Juny del 2024 a les 16:09:59 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 22 de Setembre del 2020
SANITAT

Primera aula tancada en un col·legi de Torrent per un positiu de coronavirus

S'ha aplicat el protocol després de detectar-se el contagi d'una xiqueta de tres anys del col·legi San Juan Bautista

16 xiquets del col·legi públic San Juan Bautista i els seus familiars pròxims tindran que guardar quarantena després de confirmar-se amb PCR el positiu d'una xiqueta d'una aula d'infantil de 3 anys. El cas ha sigut el primer que provoca la quarentena d'un grup bambolla que conviu sense màscares en ser menors de 6 anys. En els dos casos anteriors detectats en els col·legis de Madre Sacramento i Les Terretes no va ser necessari detindre les classes al no haver-se detectat risc elevat de contagi.

Segons ha pogut saber L'Opinió de Torrent pel propi centre educatiu, la xiqueta va anar a classe el divendres passat sense símptomes i es va trobar malament el dissabte. En el centre de salut van detectar els símptomes compatibles i van realitzar la prova de Covid-19, i el resultat positiu s'ha conegut aquest matí. Sobre les 12.00 el centre ha rebut la comunicació, i ha posat en marxa el protocol del Pla de Contingència de manera immediata. El director del col·legi Público Sant Joan Baptista, Carlos Justo, ha assegurat que el procés ha sigut molt ràpid i que Salut Pública ha respost immediatament. "Ens han agafat el telèfon a la primera vegada, i en mitja hora ja estava formalitzat l'annex 2 amb la informació de contacte per a avisar als pares".

Al no haver-hi mascaretes en grups de convivència estable, tant els xiquets com els convivents han de guardar quarantena fins al dia 2 d'octubre. A pesar que la mare, pare i dos germans de l'alumna han donat negatiu, també s'ha recomanat als germans de eixa clase que no acudisquen uns dies al col·legi. La professora de la classe, malgrat portar mascareta, també guardarà aïllament. Per prevenció, els alumnes tornaran a classe dos dies després d'acabar-se la quarantena, el 5 d'octubre, però podran seguir les classes a través de videoconferència i amb les plataformes educatives previstes en cas d'aïllaments.

Segons han comentat els pares al director del col·legi la xiqueta es troba asimptomàtica en aquests moments. Afortunadament, la xiqueta es troba bé i ja està cantant i ballant", ha confirmat el director i coordinador Covid del Centre, que ha aclarit que la resta de xiquets de la classe haurà de realitzar-se les proves a l'Hospital General de València els pròxims dies.

Des del centre han assenyalat que el més important és que el protocol ha funcionat correctament des del centre. "Tenim neteja, material desinfectant, gels, cartelleria i tot llest i preparat. El pla de contingència del centre va ser aprovat i ha funcionat", ha dit Carlos Justo, qui ha assegurat al mateix temps que "el risc zero no existeix, perquè per molt que fem en el col·legi no podem controlar la vida que realitzen els alumnes fora del centre".

ROS DEMANA TRANQUILITAT I DIU QUE ELS CENTRES SÓN SEGURS
Aquest tercer positiu es coneix dues setmanes i l'endemà passat de l'inici del curs escolar. "No cal crear alarmismes. Es donaran casos i és normal", ha assenyalat l'alcalde de Torrent, a preguntes de l'Opinió de Torrent. Ros ha assenyalat que confia en la seguretat en els centres escolars. "Si es compleixen els protocols, els col·legis són segurs", ha afegit.

Tots els casos registrats de moment s'ha originat fora dels centres escolars. Precisament ha sigut en els col·legis on s'ha donat el senyal d'alarma pels protocols establits. Després dels dos primers positius, l'alcalde Jesús Ros ja va apuntar que anava a deixar de ser notícia que hi haguera positius a les aules ja que "amb prop de 29.000 persones relacionades amb el món escolar es donaran casos segurament".
 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
13.59.180.145

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.