Dissabte, 27 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 22 de Setembre del 2020
CULTURA

El Ball de Torrent inicia els tràmits per a ser declarat Bé d’Interès Cultural de Rellevància Local

Primers passos per a presentar una Proposició No de Llei (PNL) per a reconèixer aquesta manifestació tradicional valenciana.

El Ball de Torrent, una de les representacions culturals més conegudes de Torrent i de la Comunitat Valenciana que, mitjançant la sàtira i la crítica, desemboquen en la baralla final que dóna nom a la dita popular “acabar com el Ball de Torrent”, ha iniciat els tràmits per a ser declarada Bé d’Interès Cultural de Rellevància Local. La regidoria de Cultura i Turisme de l’Ajuntament de Torrent, conjuntament amb la diputada socialista en Les Corts Valencianes, Trini Castelló, han fet els primers passos per a presentar una Proposició No de Llei (PNL) per a reconèixer aquesta manifestació tradicional valenciana.

 

Aquesta iniciativa forma part del pla estratègic de posada en valor i promoció dels recursos de la ciutat que des del consistori torrentí s’està desenvolupant amb la finalitat de “promocionar i visibilitzar el nostre patrimoni, història i festivitats, sobretot en aquest moment en què la Cultura tant està patint i, a més, a poc més de dues setmanes del 9 d’Octubre, la festa per excel·lència de tots els valencians i valencianes”, ha explicat la regidora de Cultura, Susi Ferrer. Igualment, ha anunciat que “aquesta actuació només és la punta de l’iceberg, perquè continuarem treballant perquè la nostra identitat torrentina i valenciana traspasse fronteres”.

 

Així doncs, en els últims anys l’Ajuntament ja ha realitzat diferents actuacions per a donar a conèixer aquesta part de la història i cultura torrentina com és El Ball de Torrent, posant-se en escena en Fitur 2019 a Madrid o representant-se en 2018 en la Setmana de l’Agricultura de Torrent, tornant a la ciutat després de 18 anys; totes dues actuacions per part del Grup de Ball l’Ú i Dues de la Llar Antoniana.

 

Per a aquest projecte, “comptarem amb la col·laboració i participació de totes les persones i entitats que treballen i han investigat sobre El Ball de Torrent, com són els grups de ball o el nostre cronista”, assenyala Ferrer. En aquesta línia, el següent pas serà mantenir una comissió conjunta amb tots ells per a “posar sobre la taula la informació necessària d’aquesta mostra cultural tan important, no solament per als torrentins i torrentines, sinó també per al poble valencià”.

 

Així mateix, Castelló ha destacat que aquesta proposta persegueix “el coneixement d’un dels espectacles de carrer més complets de la Comunitat Valenciana i que la seua la declaració de BIC de Rellevància Local ajudarà la protecció i al reconeixement social d’aquest espectacle musical i teatral el nom del qual és conegut molt més allà d’aquesta ciutat”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.191.214

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.