Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 19:14:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 22 de Setembre del 2020
POLÍTICA

Compromís alerta d'excés de nitrats en l'aigua en la Colònia Buenavista

La formació ecovalencianista ha encarregat un mesurament que indica nivells alts en altres tres zones de la ciutat

Un estudi sobre l'estat de l'aigua, contractat per Compromís Per Torrent, alerta sobre el perill de nitrats en la colònia Buenavista i nivells molt alts en les zones analitzades de l'Avinguda Al Vedat, El Vedat, i el centre històric. En l'anàlisi s'observa que tres de les quatre zones analitzades es troben prop del límit legal de nitrats establit per la legislació espanyola, mentre que la quarta, corresponent a la Colònia Buenavista, no és apta per a la ingesta (beure i cuinar).

El límit legal regulat en l'Estat Espanyol es troba en els 50 mg/litre de nitrats; i els mesuraments han donat 40’6 mg/L en l'Avinguda, 41’6 mg/L en El Vedat i 40 mg/L en el Centre Històric. Respecte la Colònia Buenavista, la dada de 54 mg/L estaria fora dels límits permesos i es consideraria aigua contaminada per a la ingesta. Des de Compromís han alertat que aquest disseminat rep l'aigua dels pous municipals “Horteta” que també proveeixen altres urbanitzacions com Calicanto i Falda de Sierra, d'entre altres.

No obstant això, des del grup municipal de Compromís s'ha recalcat que els mesuraments de Torrent serien il·legals en altres països, com per exemple els Estats Units, molt més acurats amb la qualitat de l'aigua potable. Posant com a exemple l'Estat d'Oregon, on el límit és de 40 mg/L.

Contaminació per pous sèptics o estiercol
El nitrat és un contaminant comú que es troba en l'aigua subterrània i que pot provocar efectes nocius si es consumeix a alts nivells. És inodor i incolor. Les concentracions en zones no contaminades són usualment de 2 mg/Litre. Els contaminants habituals que incrementen aquesta quantitat provenen dels pesticides, els pous sèptics i el fem.

Finalment el portaveu de Compromís, Pau Alabajos, ha exigit en el govern municipal de PSOE-Cs que ajust com més prompte millor les tarifes de l'aigua en els casos on no siga potable, perquè no es pot cobrar el mateix preu, o fins i tot superior, en aquelles urbanitzacions i disseminats aconseguits per pous gestionats per Aigües de l'Horta on els nitrats superen els límits saludables per al consum, i que especialment afecten els bebés i les dones embarassades.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.221.112.220

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.