Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 22 de Setembre del 2020
PARTIT POPULAR

Suspens en neteja

No hi ha més brutícia en una ciutat que la que generem, cert és, però també existixen certs residus, com fulles d’arbres, terra en suspensió o deixalles d’animals en llibertat, que no tenen el seu origen a la mà de l’home. Este tipus de desaprofitaments i els generats per les persones, que no hauríem de patir, els trobem als nostres carrers diàriament, sent tasca dels serveis urbans de neteja la seua retirada i eliminació.

 

No tinc cap mena de dubte que, el personal al servei de la contracta de neteja, posa tot la seua cura i dedicació, per a mantindre en perfectes condicions les vies públiques. Però existeixen certes situacions, com l’actual, on el seu treball passa inadvertit, ja que les exigències del moment fan necessària una major intensitat de treball. I si el mateix nombre de persones dedicades a les tasques ordinàries de neteja han d’absorbir les funcions de desinfecció derivades de la COVID-19, una de les dues facetes queda al descobert.

 

En estos últims mesos, diversos ciutadans, de diferents zones de la ciutat, ens han manifestat la seua preocupació i descontentament amb la neteja dels seus carrers que, malgrat el treball del personal de neteja i retirada de residus, patixen una gran degradació i escàs manteniment.

 

La imatge de contenidors replets i envoltats de fem, de carrers plens de brutícia i, actualment, màscares quirúrgiques són cada vegada més normals a Torrent. Com és possible que una ciutat que va rebre en 2010 el premi Escoba de Plata pel seu manteniment viari es trobe 10 anys després en aquesta situació d’abandó?

 

La pandèmia derivada de la COVID-19 ha transformat els hàbits de neteja i desinfecció del nostre dia a dia, de manera que en estos moments les exigències desinfecció es fan constants, ja siga en l’àmbit públic o privat, per la qual cosa els serveis públics de neteja han d’abastar un major espectre de tasques en la seua labor diària.

 

Això pot fer que, si no augmenta el nombre de persones dedicades a estos menesters, àmbits com la recollida de residus o la neteja viària queden descurats, deixant la desinfecció a mig fer i la neteja a mig fer, per falta de temps i personal. Amb l’objectiu de solucionar aquest inconvenient, el Ple ha aprovat una moció, presentada pel Grup Popular, per a la creació d’una borsa d’ocupació que cobrisca estes necessitats.   

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.192.247.185

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.