Dissabte, 27 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 22 de Setembre del 2020
CIUDADANOS

Movent-nos amb pas ferm

De vegades no hem de deixar passar el temps i tenim l’obligació d’actuar. Més encara quan se’ns anuncia una segona onada d’aquesta crisi sanitària. Ens trobem en un d’aquests moments en què la mínima decisió, tant de gestió pública i privada, afectarà al nostre futur, com a ciutat, com a país i fins i tot com a planeta.

 

En primer lloc, des de Ciutadans (Cs) Torrent estem convençuts que cal mantenir la calma i els ànims per seguir lluitant contra aquesta pandèmia i tornar a la nova normalitat. Enguany és crucial comptar amb uns pressupostos generals moderats i sensats que mereix el nostre país per afrontar aquesta situació.I pel que fa a la nostra ciutat de Torrent, també continuem treballant per uns comptes consensuats en els quals puguem donar solució als veïns i veïnes per al pròxim any. De la mateixa manera que ja vam estendre la mà aquest 2020 fins i tot abans que es va declarar l’estat d’alarma per aquesta pandèmia. Com coneixeu, Torrent disposava d’uns comptes desfasats.

 

Aquest pas al front també ha permès la creació d’un Pla d’Actuació Municipal anticovid, amb al voltant de cent mesures en diferents àrees, en què estem treballant aquests mesos l’equip de govern i la resta dels grups municipals. En definitiva, sumar esforços per eixir d’aquesta crisi social i econòmica, i ser més solidaris els uns amb els altres.

 

D’altra banda, també juga un paper important la voluntat de la ciutadania. Això és, què podem fer de manera individual? Doncs, només amb alguns dels nostres canvis podem col·laborar a restablir la normalitat, fins i tot a millorar-la. És vital no alarmar, és important estar informats i ara que està a les nostres mans, ajudar a la sostenibilitat del medi ambient.

 

En aquest sentit, ja sabeu que cada gest compta, per xicotet que siga. Per això, amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Europea, hem de tindre en compte que hauríem de modificar alguns hàbits de vida. Si des de les administracions locals posem en marxa totes les accions polítiques disponibles per evitar l’ús indegut del cotxe privat, no és per capritx. L’objectiu és portar a bon terme un projecte comú, que és reduir les emissions de CO2. No queda una altra davant el canvi climàtic.

 

No obstant això, tinc clar que els canvis costen. Per això cal donar les màximes facilitats pequè la ciutadania s’adapte, començant amb campanyes de conscienciació. Perquè pensar en un món lliure de contaminació és possible. I a més, amb la implicació dels conciutadans, serà factible abans del que ens imaginem.

 

Des d’aquestes línies vull convidar els veïns i veïnes de Torrent a gaudir d’aquesta setmana atípica de mobilitat apel·lant a la sensibilització. Volem apostar per una ciutat més sostenible, amable i còmoda per viure. Celebrem el dia 22 de setembre amb el lema europeu 2020 “per una mobilitat sense emissions” per a tots. I recordeu que cada gest per xicotet que parega, pot ajudar a canviar el món en què vivim, més encara tractant-se de mobilitat.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.17.46

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.