Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 21 de Setembre del 2020
PP

Fernando de Rosa presenta l'Oficina del Parlamentari al costat d'Amparo Folgado

De Rosa: “esta Oficina Parlamentària, com les existents a Regne Unit i als Estats Units, serà el nexe entre els ciutadans i els grups municipals amb el Senat i el Congrés, de manera que els parlamentaris puguem vindre a cada municipi, a parlar amb cada veí i poder traslladar les propostes dels municipis al Parlament”.

El recentment nomenat Secretari del grup territorial valencià al Senat, Fernando de Rosa Torner ha presentat hui al costat de la portaveu del PP a Torrent, Amparo Folgado, la creació de l'Oficina Parlamentària. De Rosa ha assenyalat que “esta Oficina Parlamentària, com les existents a Regne Unit i als Estats Units, serà el nexe entre els ciutadans i els grups municipals amb el Senat i el Congrés, de manera que els parlamentaris puguem vindre a cada municipi, a parlar amb cada veí i poder traslladar les propostes dels municipis al Parlament”. A més, De Rosa ha destacat que “he volgut presentar esta oficina a Torrent, la segona ciutat més important de la província de València, per ser un motor econòmic i per això, traslladarem dues qüestions molt importants per a esta ciutat, tant a nivell econòmic com mediambiental”.

 

Suport als motors econòmics del municipi i a les famílies

Fernando de Rosa ha assenyalat que “tota administració pública ha de tindre present que a ingressos zero, imposts zero per a ajudar al fet que no es destruïsca el teixit econòmic de Torrent i de la Comunitat Valenciana”. A més, ha apuntat també “des del Partit Popular exigim al Govern que els 5.000 milions d'euros vagen directament als municipis, que no amenacen amb cap mena de venjança per no haver prosperat l'expropiació dels estalvis municipals que tenien previst”. En este sentit, el senador valencià ha afirmat que “el superàvit és degut a l'esforç realitzat per cada família i per cada negoci amb els seus impostos, per això, ara ixos diners ha de retornar-se a les famílies i als qui alcen amb molt d'esforç cada matí la persiana”.

 

De Rosa ha apuntat que el Partit Popular està preparant una bateria de mocions en tota Espanya a nivell local, autonòmic i nacional, perquè es rebaixen els impostos, es baixe l'Impost de Societats per davall del 20%, que es puga contractar a treballadors de forma bonificada per a aturats i així poder evitar que els ERTE es convertisquen en ERE i en aturats de llarga duració. “Des de les administracions públiques hem de donar esperança a tots els comerciants en dificultats, als qui més els costa obrir cada dia la persiana”. Per això també ha assenyalat que ha d'haver-hi exempció fiscal i manca en el pagament dels crèdits ICO, fent costat principalment al comerç local, a l'hostaleria, oci i al turisme.

 

Exigències a la CHJ per a la neteja dels barrancs de Torrent

 

De Rosa ha exigit a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, dependent del Ministeri de Foment que presideix Jose Luís Ábalos la neteja dels barrancs que circumden Torrent, especialment “el barranc de l’Horteta, el Pantà, el Mas del Jutge i els trams urbans dels barrancs de Torrent que no estan sent preparats per a les èpoques de pluges ni enfront d'incendis forestals, com el que es va produir ahir entre el Pantà i el nucli urbà de la ciutat”.

 

En este sentit, el senador ha afirmat que “hem d'eixir d'esta crisi provocada per la COVID-19 amb polítiques que afavorisquen la salut de les persones, respectant i protegint les zones boscoses i forestals al costat dels nostres municipis”. Per això mateix, De Rosa ha anunciat que exigirà a la CHJ la neteja dels barrancs de Torrent i l'eliminació d'espècies invasores. “Esta exigència a la CHJ és una de les primeres mesures que des de l'Oficina Parlamentària treballarem i és gràcies a la labor que el Grup Popular a Torrent, amb el seu portaveu Amparo Folgado al capdavant, ve reivindicant. És un clar exemple dels temes que treballarem en l'Oficina Parlamentària”.

 

El senador també ha assenyalat que hui dia, la CHJ no ha publicat la memòria de les actuacions realitzades en tot el 2019 ni tampoc en els primers sis mesos de 2020, per la qual cosa ha demanat al ministre Ábalos que ha de respondre de les seues obligacions.

 

L'exemple d'Amparo Folgado a Torrent

 

De Rosa ha destacat la labor de la portaveu dels populars a la ciutat de Torrent, Amparo Folgado, qui diàriament està visitant als sectors econòmics més afectats per la crisi provocada per la COVID-19, com ara els comerciants i els autònoms de la ciutat de Torrent. Per això, De Rosa ha assenyalat que “els alcaldes diguen si invertiran els diners en els problemes de la gent i en les famílies mitjançant exempcions als comerços i ajudes directes, ja que hi haurà empreses que no podran ni retornar els crèdits ICO”.

 

Per això, la portaveu del PP a Torrent ha assenyalat que “des del PP de Torrent exigirem a Ros una baixada d'impostos, no podem continuar gastant el superàvit municipal en la compra de locals i solars municipals, sinó retornant als ciutadans mitjançant baixades d'impostos el que abans els hem recaptat en temps de bonança”. Folgado també ha recordat que en els cinc anys que porta Jesús Ros d'alcalde no s'ha baixat cap impost municipal i s'ha eliminat la Subvenció RECICLA.

 

Folgado també ha exigit que “l'Ajuntament i la Conselleria s'han d'asseure ja i resoldre el problema sanitari a Torrent, tant en la reobertura del Consultori de Sants Patrons, com a evitar la formació de llargues cues sota el sol cada dia en els centres de salut de la ciutat”. Per això també, la exalcaldesa de Torrent ha exigit a Ros que “Ros ha de mostrar el mateix interés que té a comprar locals comercials al carrer Sant Valerià amb la qual està caient, a resoldre els problemes en els centres de salut i habilitar en l'antic INSS, l'equipament necessari perquè tornen els metges a Sants Patrons”.

 

Finalment, Folgado ha agraït a de Rosa que haja triat Torrent per a presentar esta nova iniciativa. De Rosa ha apuntat que continuarà reunint-se en tots els municipis i també a Torrent amb els seus afiliats, amb els seus comerciants, associacions i ONGs, perquè senten pròxim als seus representants públics i poder traslladar les iniciatives al Senat i al Congrés dels Diputats. Per això, tots dos s'han emplaçat a una pròxima reunió de treball en la mateixa ciutat de Torrent.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.149.25.85

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.