Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 18 de Setembre del 2020
POLÍTICA

El Partit Popular reclama una solució al col.lapse dels centres de Salut de Torrent

Folgado exigeix a la consellera Ana Barceló que aumente més personal i mitjans als profesionals sanitaris

La Portaveu popular a Torrent, Amparo Folgado, ha tornat a exigir, a les administracions competents, la posada en marxa de solucions per a acabar amb el caos que, els serveis d'atenció primària sanitària a la ciutat, estan patint. Les llargues cues en els centres de salut, la saturació dels serveis de cita prèvia o les demores en l'atenció han fet que la situació es torne insostenible, que per afegit comporta una sobrecàrrega en la labor del personal sanitari, primer sofridor de les queixes.

Amparo Folgado ha enlletgit que “la Conselleria, en comptes de solucionar les greus deficiències del sistema sanitari valencià, es dedica a assenyalar als sanitaris de la nostra Comunitat i el seu oci com a focus de contagis entre ells. I no és una cosa nova, mesos arrere la Consellera Barceló ja va assenyalar als sanitaris com contagiadors pels seus viatges. Des de Sanitat estan més preocupats per buscar un culpable de la situació abans que atallar les seues conseqüències.”.

Este abandó i falta de previsió ha fet que, en els centres de salut, els administratius de cita prèvia hagen de suspendre este servei, al començament de setmana, per completar-se tot el contingent de cites que permet el sistema. D'esta forma, els pacients han d'esperar fins al començament de la setmana següent per a sol·licitar una cita. A este fet s'afig la saturació dels telèfons dels centres de salut, on els ciutadans han de marcar fins a 80 vegades, el funcionament irregular de l'aplicació ‘GVA +Salut’ per a mòbils o les llargues esperes per a ser atés.

La Portaveu dels populars ha assenyalat que “d'una banda, el pacient està rebent un servei molt deficient, per la caòtica organització de la Conselleria, i per un altre, el personal sanitari està fent, en molts casos, més del doble d'hores de la seua jornada laboral, no disposant del temps ni els mitjans suficients per a desenvolupar el seu treball en condicions i sent l'escut enfront del virus, a vegades sense protecció suficient”. 

 

Reobertura del Centre Auxiliar de Sants Patrons

Folgado ha confiat que les signatures ciutadanes presentades davant la Conselleria, més de 700 el mes d'agost i quasi 200 en este mes, sorgisquen efecte i les autoritats sanitàries retornen el servei de medicina familiar al centre de la C/ Sants Patrons.

El Ple ordinari del mes de setembre va aprovar per unanimitat, a iniciativa del PP, instar a la Conselleria a la reobertura del Centre Auxiliar de Sants Patrons i a la seua remodelació per a prestar un millor servei en les instal·lacions que ocupa.    

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.119.125.135

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.