Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 14 de Setembre del 2020
FALLES

S’obri el termini de subvencions per a les empreses proveïdores de les Falles

El pla de xoc proposat per les 29 falles compta amb una partida de 60.000 € destinada a recolzar als sectors que contribueixen a la festa: els artistes fallers, pirotècnies, impremtes, floristeries i bandes de música

Hui s’han publicat les bases convocades per l’Ajuntament de Torrent per a sol·licitar les “Subvencions excepcionals a les comissions falleres per al suport i estímul de contractació de sectors tradicionals i essencials de la festa i contribuir a la reactivació econòmica de PIMES i comerços del nostre entorn”. Una idea innovadora que va naixer de les 29 falles de la ciutat, que van proposar este pla de xoc per a fer costat als oficis que contribueixen a la festa: els artistes fallers (monuments majors i infantils), pirotècnies, impremtes (llibrets), floristeries i bandes de música. El consitori va acceptar la proposta i ara en setembre formalitza aquestes ajudes.

 

Així, les comissions que contracten un mínim d’aquests serveis o productes per a l’exercici de 2021 (entre el 50% i 75% respecte a 2019), puguen optar a aquestes prestacions que tindran una partida de 60.000 € dins del pressupost de Junta Local Fallera. Serà necessari per a poder accedir a les mateixes ser una de les 29 comissions de Torrent, complir 4 dels 6 capítols proposats i que, almenys, una de les factures pertanga a un comerç de la localitat.

 

La proposta naix des d’un sentiment comú: la voluntat de moltes falles que, des del primer minut, van traslladar al consistori la necessitat de no deixar als sectors tradicionals de la festa desprotegits. Gràcies a la iniciativa dels presidents i el suport de Junta Local i l’Ajuntament es van pactar unes bases consensuades per totes les parts. El regidor de Falles, Pascual Martínez, ha expressat sobre aquest tema que “les falles són un compendi únic i extraordinari de manifestacions artístiques rubricada per la seua declaració de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. En aquest sentit, vaig sol·licitar que les bases recolliren el major consens i que en l’avaluació de criteris de concessió no es deixara a ningú arrere. Ni comissions grans o xicotetes, ni sectors afectats, que són pilar de la festa, ni el comerç local que tant col·labora i mereix també la nostra ajuda”.

 

Ajudes per a l’adequació de castals
Al mateix temps, també s’han publicat les “Ajudes a les comissions de falles per a l’adequació de les seues seus socials i casals fallers a la normativa vigent en matèria d’activitats”, amb les quals es persegueix obtindre la plena adequació de la totalitat d’aquests espais a la legalitat urbanística vigent. D’esta forma, podran concórrer a la convocatòria anual, les comissions falleres inscrites en JLFT, a la data de publicació d’aquestes, que disposen de local o casal faller en propietat, lloguer o per qualsevol altre títol legítim, i es troben en possessió de la corresponent llicència d’obertura i que hagen realitzat obres d’adequació tendents a l’obtenció de la legalitat al·ludida, prèvia obtenció de la llicència corresponent.

Les bases de les dos ajudes es troben disponibles en la web municipal: www.torrent.es en el següent enllaç: https://www.torrent.es/torrentpublic/inicio/serveis/ajudessubvencions.html

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.16.254

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.