Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 12:15:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 14 de Setembre del 2020
POLÍTICA

Hisenda rectifica i suspendrà la regla de despesa pels Ajuntaments

Campos: "És una pilota d'oxigene que ens permetrà treballar amb tranquil·litat en moments difícils"

Bones notícies per a les arques dels Ayutamientos. Després que dijous passat el Congrés tombara el decret de Romanents, Hisenda proposarà un nou decrete sobre el Superàvit dels ajuntaments i la supensión de la regla de despesa fins a 2021. La principal novetat serà que, a més de suspendre's la regla de despesa en 2020 perquè els ajuntaments puguen gastar el seu superàvit de 2018 i 2019.

Per al regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Torrent, Andrés Campos aquest canvi suposa "trencar amb una reclamació històrica de tots els ajuntaments, inclosos encara que no ho diguen, també els del PP, contra una regla de despesa imposada pel ministre popular Montoro". Amb aquest nou decret es permetrà concloure en 2021 els projectes d'inversions financerament sostenibles —un mecanisme pel qual ja es permet als ajuntaments utilitzar el superàvit en inversions considerades sostenibles en el temps i en determinats serveis públics essencials— iniciats en 2019 i que s'estiguen finançant amb superàvit de 2018. També s'habilita la possible utilització del superàvit de 2019 per a finançar despesa en 2020, "sempre que es tanque aquest exercici en equilibri pressupostari".

Una pilota d'oxigene
Encara que la situació financera de Torrent és bona, Campos ha assenyalat que aquest decret suposa "una pilota d'oxigene per als ajuntaments per a poder treballar amb tranquil·litat i seguretat davant una crisi econòmica derivada de la pandèmia". Campos ha assenyalat que hi havia tres coses fonamentals que calia tancar per a poder continuar treballant en els pressupostos de l'any que ve. "Tenint clar l'escenari de les Inversions Financerament Sostenibles, les tranferencias i l'allargament de terminis d'execució, podem continuar avançant", ha assenyalat Campos, que creu que en 2021 hi haurà un pressupost mes folgat. 

Per a Campos aquest decret demostra "el suport al municipalisme dels socialistes", que sempre han criticat la regla de despesa imposada en l'article 135 de la Constitució i llei d'Estabilitat Pressupostària i Sostinibilidad Financera. Aquesta proposta arriba només tres dies després de la garrotada que va patir la ministra socialista en el decret de romanents, molt criticat pel PP de Torrent, que acusava el govern de Sánchez de voler confiscar els estalvis dels torrentinos, i que celebraven aquest divendres pel seu fracàs.
 
 
Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.117.186.92

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.