Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Diumenge, 13 de Setembre del 2020
SANITAT

En quarantena 3 metges del Centre de Salut II de Torrent per contacte amb positius

Segons Sanitat, els tres facultatius han donat negatiu però de moment no aniran a treballar per protocol

El col·lapse dels Centres de Salut de Torrent segueix sense solucionar-se, i el que és pitjor, es complica al mateix temps que augmenta la corba de contagis de la Covid. Segons ha pogut conéixer L'Opinió de Torrent almenys 3 metges del Centre de Salut II de Torrent es troben de baixa per protocol de Coronavirus. Sanitat ha confirmat que són 3 metges que han donat resultat negatiu en la PCR però que han estat en contacte estret amb un positiu, per la qual cosa s'ha aplicat el protocol preventiu per a aquests casos.

"En aquest moment hi ha tres metges de família en el CS Torrent II de baixa de manera preventiva per haver tingut el que es denomina contacte estret amb un positiu per COVID-19. En comptar tots ells amb una PCR negativa la previsió és que es reincorporen els tres al treball la setmana pròxima", han assenyalat des del gabinet de premsa de Sanitat. Des de Sanitat indiquen que "El centre funciona amb normalitat en horari de matins i es reprendrà el funcionament a les vesprades el divendres 18 de setembre.

No obstant això, aquesta setmana treballadors del centre als pacients tractaven de justificar els retards i el col·lapse afirmant que fins a 8 metges es trobaven sense donar consulta per causes relacionades amb el coronavirus. En aquests moments els pacientes adscrits a aquest centre es queixen que les consultes es demoren fins a tres setmanes.

La situació en el Centre de Salut I de Pintor Ribera tampoc és fàcil. Les queixes amb llargues cues en les xarxes socials són constants i hi ha pacients que diuen que els seus metges no els criden. Després de molts dies de queixes finalment es va posar una carpa per a tapar del sol als pacients que esperaven per a proves PCR, urgències i també per a consultes no telefòniques.

Precisament el Minisitro Salvador Illa assenyalava ahir públicament que no hi ha col·lapse en els centres d'atenció primària, que és els que estan assumint ara la gran càrrega de la segona ona de la pandèmia. La consellera de Sanitat de la Comunitat Valenciana, Ana Barceló, ha demanat en diverses ocasions disculpes per les dificultats en els centres de Salut. Des dels sindicats mèdics han demanat més contractació d'administratius per a alleugerir la càrrega de treballa relacionada amb el Covid-19.
 
 
Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.139.72.78

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.