Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 10 de Setembre del 2020
POLÍTICA

El PP critica que Ciutadans no haja fet avançar les brigades de El Vedat

Folgado: “Estem igual que fa any, és igual que Cs haja entrat en el govern local, o que existisca un Regidor del Vedat, este i la seua zona boscosa presenta el mateix estat d'abandó en 2019 que en 2020”.

La Portaveu popular en Torrent Amparo Folgado, al costat del President del PP de la província de València Vicente Mompó, han visitat diferents zones boscoses del Vedat, on han pogut comprovar que el manteniment d'esta massa forestal continua sent molt deficient. Esta deixadesa suposa un risc molt alt d'incendi, posant en perill, d'una banda, el pulmó de la ciutat de Torrent, i per un altre, als veïns que residixen en esta zona de la ciutat. La presència de vegetació incontrolada i invasora continua sent una tònica habitual en esta zona de Torrent, així com de desaprofitaments i deixalles que posen en perill la integritat de fauna i flora.

 

Folgado ha assenyalat que “el govern local de PSOE i Cs continua donant l'esquena al Vedat, tancant l'orella a les demandes dels seus veïns respecte a la situació d'alta densitat de vegetació seca i sense control en terrenys municipals, a més de fer un desistiment de funcions al no complir els compromisos adquirits en el Ple municipal”.

 

En este sentit cal recordar que el Ple municipal va votar l'any 2019 per unanimitat, en els mesos de juliol i setembre, dues mocions sobre este tema. En la primera es va acordar la posada en marxa d'una brigada forestal permanent per al Vedat, mentre que en la segona s'instava al govern local a sol·licitar els servicis a la Diputació de València de les brigades forestals de Divalterra.

 

El Portaveu popular en la Diputació de València i President provincial del PP, Vicente Mompó, ha afirmat que ”des del Grup Popular en la Diputació continuem demandant una major presència de les brigades forestals de Divalterra en els municipis de la província, protegint el patrimoni natural que posseeix esta província i que tant aporta a la nostra qualitat de vida”.

 

Els populars de la província de València han elevat diferents qüestions al govern de la Diputació de València per a potenciar el paper de l'empresa pública, sobretot enguany amb motiu de la crisi de la COVID-19 i la decisió al març, del govern del socialista Toni Gaspar, de manar als brigadistes a les seues cases durant l'estat d'alarma.

 

Diversa postura de Cs a Torrent segons siguen oposició o govern

Els populars, com ja feren al maig, han criticat al Regidor del Vedat i Portaveu de Cs, Raúl Claramonte, que des que està en el govern municipal s'ha oblidat del que estant en l'oposició reclamava al govern socialista.

 

En els Plens municipals del 3 i el 30 d'octubre de 2019 Claramonte, llavors en l'oposició, preguntava al govern local sobre la sol·licitud de les brigades forestals de Divalterra, que havia sigut aprovada a instàncies del PP en el ple ordinari del mes de setembre.  El 4 de maig, en contestació a una pregunta escrita enviada per la Portaveu popular, Amparo Folgado, el Sr. Claramonte, ja com a regidor del Vedat, contestava, en relació a la creació de la brigada forestal permanent i la sol·licitud de brigades forestals de Divalterra, que “necessitava els 100 dies de gràcia que se li donen a qualsevol nou en un lloc” o que “fins que el Pressupost no entre en vigor, no podem parlar d'això. Pregunte mes avant”.

 

En paraules d'Amparo Folgado “hui dia, les brigades de Divalterra no han passat per Torrent, ni s'ha creat la Brigada Forestal Permanent per part de l'Ajuntament. Estem igual que fa any, és igual que Cs haja entrat en el govern local, o que existisca un Regidor del Vedat, este i la seua zona boscosa presenta el mateix estat d'abandó en 2019 que en 2020”.  

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.133.149.168

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.